Bemutatkozott az új szakmai igazgató

2020.09.03. 13:44

Komolyabb szintre emelik a munkát az SZRSE-nél

A szeptember 3-ai sajtótájékoztatón a Szegedi Röplabda Sportegyesület bejelentette, hogy a szakmai munkáért a jövőben a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Jan de Brandt felel, aki már meg is kezdte a szegedi szerepvállalását.

Bemutatkozott Jan De Brandt, a Szegedi RSE új szakmai igazgatója.

Fotó: Kuklis István

Az eseményen Varga Tamás klubelnök elmondta, 15 éve dolgoznak már a röplabda sportban, és sok gyereket neveltek már röplabdázónak, de mindig is érezték azt, hogy magasabb szintre emelnék a szakmai munkát – ez most Jan de Brandt érkeztével megvalósulhat.

Dávid Tibor, az SZRSE ügyvezetője hozzátette, a szakember korábban már edzéseket, előadásokat tartott a szegedi klubnak, amelyek alatt hamar világossá vált, közösek az elképzeléseik.

- Nagyon kedves fogadtatásban részesültem Szegeden az első pillanattól kezdve – kezdte Jan de Brandt. Szimpatikus volt az SZRSE az első pillanattól kezdve, így könnyű döntést hoztam meg azzal, hogy elfogadtam az ajánlatot. Már túl vagyunk az első megbeszélésen, ahol kijelöltük azt az utat, amelyen közösen szeretnénk haladni – nyilatkozta a belga szakember, aki hosszabb távra tervez Szegeden.

Bemutatkozott Jan De Brandt, a Szegedi RSE új szakmai igazgatója.
Fotó: Kuklis István

- Nehéz megjósolni, hogy mit hoz a jövő. Azt szeretném látni, hogy a gyerekek megőrülnek a röplabdáért, de ebben az edzők felelőssége is jóval nagyobb ebben. Értékeket kell adni a gyerekeknek, mint a tisztelet, a felelősségvállalás – tette hozzá a szegediek újonnan kinevezett szakmai igazgatója.

Jan de Brandt a szegedi szerepvállalása mellett az osztrák női válogatott szövetségi kapitányi posztját is betölti: mint elmondta, a két feladatot el tudja látni, hiszen nem ütközik a naptárban a klub és a válogatott időszak.

- A vírushelyzet ebben okozhat változást, mert december közepétől január közepéig most lesz egy válogatott időszak, de ezért is jöttem korábban Szegedre, hogy ez ne okozzon kiesést – zárta Jan de Brandt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában