Vízen vágtak vissza

2020.10.01. 12:27

Bajnoki cím is jutott a szegedieknek

Sukorón rendezte meg a Magyar Kajak Kenu Szövetség a sárkányhajó magyar bajnokságot. Az eseményen természetesen a Szegedi Sárkányhajó Egyesület versenyzői is részt vettek.

Idén mindössze tíz csapat nevezett a legrangosabb hazai versenyre, amelyen csak 200 és 2000 méteres futamokat rendeztek a legerősebb vegyes kategóriában, de férfi és női futamok is voltak a rövidebb távon, 200 méteren.

Az eddig megszokott összetételű vegyes csapattal (ilyenkor nyolc női és tizenkét férfi versenyző evez a hajóban) készültek a szegediek a versenyre, de a Lágymányosi Spartacus csapatával összeülve nevezett a klub a férfi és a női futamokra is.

A verseny nem indult jól a Velencei-tavon, hiszen a középfutamot elrontották a Tisza-partiak, de a reményfutamból sikerült bejutniuk a legjobb négy közé a döntőbe. A fináléban végül szoros futamban lecsúsztak a dobogóról, a Römi, a Győr és a Lágymányosi Spartacus is előttük végzett.

Ezután jött a 2000 méteres táv, amelyen sikerült visszavágni. A szegediek nagyon erősen mentek végig a futamon, így a Römi mögött, de a Győrt megelőzve ezüstéremmel fejezték be a vegyes versenyszámokat.

A szegediek a lágymányosiakkal most eveztek először közös hajóban, de a női és a férficsapat is gyorsan összeszokott, és mindkét egység nagyon jól szerepelt. A női csapat magabiztosan megnyerte a bajnokságot, míg a férfiegyüttes a Römi mögött szoros csatában az ezüstérmet hozta el.

A Szegedi Sárkányhajó Egyesület így 1 arany-, 2 ezüstéremmel és 1 negyedik hellyel a Römi csapata mögött a második legeredményesebb klubként zárta a sukorói bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában