Ütős sikert arattak

2020.10.11. 13:00

Megszerezte első győzelmét a Szeged SZTE a női vízilabda OB I.-ben

Tükörsima győzelemmel szerezte meg első pontjait a női vízilabda OB I. 3. fordulójában a Szeged SZTE. A Honvéd otthonában 21–7-es sikert arattak, az első negyedben masszív védekezésüknek köszönhetően már 7–0-ra vezettek.

Becsei Dávid

20201003 Szeged sportuszoda SZNVE- BVSC női vízilabda mérkőzés Női vízilabda OB I, alapszakasz, 2. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda Képen: Varga Tamás vezetőedző Fotó Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Török János - archív

Esélyesként utazott a Honvéd otthonába a Szeged SZTE a női vízilabda OB I. 3. fordulójában, amelynek jogosságát már az első negyedben bebizonyították a Tisza-partiak. Nyolc perc játékot követően már 7–0-ra vezetett a Szeged, Miklós Réka ötször, a csapatkapitány Ráski Lilla pedig kétszer talált be a hazaiak kapujába.

Ezután a második negyed 4–4-es döntetlent hozott, de a vendégeknek ennek ellenére sem kellett izgulniuk. A harmadik negyedet 4–1-re, a záró nyolc percet pedig 6–2-re nyerték meg, így nyári, szoros magyar-kupa-meccsek után ezúttal rendkívül simán győzte le a Szeged SZTE a Honvédot a bajnokságban.

Varga Tamás vezetőedző tanítványai legközelebb szombaton 18.15-kor ugranak medencébe OB I.-es meccsen Tatabányán – ismét reális győzelmi eséllyel.

Varga Tamás: – Nem csak szép ez az eredmény, ütős is. K.O.-val nyertünk, ahogy egy olyan együttestől illik, amely a középmezőnyben szeretne minél előkelőbb helyezést elérni. Szívből gratulálok minden játékosomnak, büszke vagyok rájuk! Örülök, hogy a fiataloknak is tudtam bőven lehetőséget adni. Ezúttal is mindenki szívvel-lélekkel játszott, a védekezésünk pedig nagyon masszív volt, különösen az első negyedben. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésen még a harmadik negyedben vezetett ellenünk a Honvéd, nyögvenyelős volt az a siker, most viszont már egyre jobban látszik az elmúlt tizenkét hét kemény munkája. Az említett kupameccs óta két szintet léptünk feljebb, és itt nem szabad megállni, hiszen a következő hetekben kiélezettebb rangadók várnak ránk közvetlen riválisaink ellen. Ha ilyen elánnal játszunk a továbbiakban, OB I.-es bravúrt is elérhetünk.

Honvéd–Szeged SZTE 7–21 (0–7, 4–4, 1–4, 2–6)

Női vízilabda OB I., 3. forduló. Budapest, Kőér utcai uszoda. Vezette: Sándor, Madarasi.

Honvéd: Varga Cs. – Hollósi, Pap 1, Rajna 4, Bálint 1, Besszer, Czakó. Csere: Aranyi (kapus), Ringhofer, Király, Molnár 1, Bojtor, Baksa B., Balaskó. Vezetőedző: Rottler Antal.

Szeged SZTE: Gyöngyösi – Miklós 5, Tátrai 1, Ráski 3, Bicskei 2, Ármai, Botka 2. Csere: Kucsera (kapus), Pádár, Hasznos, Regős 4, Korom 1, Kurucz 3. Vezetőedző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 11/1, ill. 6/4.

Ötméteresből: 2/2, ill. 4/3.

Kiállítva cserével: Miklós.

Kipontozódott: Király, Bálint, ill. Hasznos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában