Ez a játék most rendben volt

2020.11.24. 14:45

Germán Tamás gólja és gólpassza jelentette a szegedi extrát

Idegenben gyűjtött be fontos három pontot a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA, amely Nyíregyházán 2–0-ra győzött, így megint feljebb lépett a tabellán.

Mádi József

Fontos szerepben. Germán (balról, fehérben) és Oláh G. állta a hazai támadásokat.

Fotó: Dobó Ferenc

Harmadik idegenbeli sikerét aratta a labdarúgó NB II. 2020–2021-es idényében a Szeged-Csanád GA: a szolnoki és a kaposvári győzelem után ezúttal Nyíregyházán nyert a csapat 2–0-ra. Az első gól szöglet után született, a mozgásokból pedig jól látható volt, hogy tudatos játék végén fejelt előbb Germán a kapu előtt keresztbe, majd a csereként beállt Grumics az ötösről a hálóba. A második ta­­lálat pedig egy jól megkomponált kontra után következett, az extra a csapatkapitány Germán bal lábas pontos kapáslövése volt. Ahogy a Dorog elleni szabadrúgása, úgy Germán nyírségi teljesítménye is pluszt hozott az együttesnek, egy gól és egy gólpassz fűződött így a nevéhez.

– A mérkőzés első tizenöt percét jobban kezdtük, mint az ellenfél, határozott támadó­játékot nyújtottunk, míg ők nem jutottak el a mi kapunkig – nyilatkozta Dobos Barnabás, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

Fontos szerepben. Germán (balról, fehérben) és Oláh G. állta a hazai támadásokat.
Fotó: Dobó Ferenc

– Ezután viszont volt egy ziccere a Nyíregyházának, amely az elemzések alapján taktikai védekezésbeli hiba miatt alakult ki. A szabadrúgás rögzített szituáció volt, amely egyéni pluszmegmozdulás miatt volt veszélyes, nem pedig a csapatvédekezés hibáztatható. Ez a két sanszuk volt a hazaiaknak, és ettől függetlenül sem nyírségi fölényt hozott, hanem kiegyenlített mérkőzést. A szünet utáni produkciót látva pedig még a hazai vezetőedző, Gálhidi György is elismerte, hogy jobb teljesítményt nyújtottunk, és megérdemelten nyertünk. Nemcsak a körülmények kizárása, a szél, a hideg, a pálya talaja miatt, hanem egyébként is rendben volt a csapat játéka. Folyamatosan épülünk, javítjuk a taktikát, az arculatunkat, a védekezést, a támadójátékot, a közösséget, ezen dolgozunk nap mint nap.

A Szeged ezzel a három ponttal megint egy kicsit feljebb lépett a tabellán, igaz, a 18., még kieső hely csak négy pontra van.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia holnap megint pá­lyára lép: a labdarúgó NB II. 18. fordulójában a Szent Gellért Fórumban 18 órától azt a Győrt fogadja, amely legutóbb 4–1-re verte a Gyirmótot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában