Taroltak az őrzők

2020.11.11. 13:49

Több egyéni elismerést szereztek a játékosok

A szegedi-makói CFS Guardians játékosai nagyot küzdöttek az Eger Heroes ellen az amerikai futballbajnokság divízió kettes kiírásában, teljesítményüket több egyéni díjjal ismerték el.

Tóth Alex

20201101 Szeged Amerikai foci CFS Guardians - Eger Heroes divízió II-es csoport Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Török János

Története legfontosabb mérkőzését játszotta a CFS Guardians az Eger Heroes ellen, a tét pedig nem volt kevesebb, mint az első kiemelés joga, és a hazai pálya előnye a rájátszásban. Baranyi Ernő legénysége bizonyította, hogy ellenfeleinek komoly tényezőként kell számolnia velük. 28–6-ról jöttek vissza a meccsbe, amelyet remek csapatmunkával végül 38–28-ra nyertek meg, több játékosuk is elismerésben részesült.

A csapat támadója, Langane Dominik 2 touchdownnal, 61 futott yarddal, és 9 labdacipeléssel a hét támadójátékosa címnek örülhetett. Elárulta, a csapatsikerek mellett fontosak neki az egyéni elismerések is, mert később szeretne komolyabb szinten foglalkozni az amerikai futballal. Tervei kö­zött szerepel, hogy a jövőben sportolói ösztöndíjjal külföldön folytatja tanulmányait.

– Nagyon örülök, hogy egyéni statisztikában pont ezen a fontos mérkőzésen nyújtottam a legjobb teljesítményemet. Hatalmas élmény volt az egész meccs, bízom benne, hogy a jövőben több ilyen játékkal tudom majd segíteni a csapatot – fogalmazott a támadó, aki egyébként tősgyökeres Guardians-játékosnak nevezhető, az alapítástól kezdve itt játszik.

A 4 éve amerikai futballozó Petrovszki Tamás lett a hét játékosa a ligában, amihez 1 touchdownja, 9/5 elkapott labdája, illetve 75 elkapott yardja segítette hozzá.

– Kemény munkám van ebben az elismerésben. Valóban jó játékot nyújtottam, ám ehhez elengedhetetlen volt csapatunk irányítója, Horváth Márió, akitől tűpontos passzokat kaptam, így semmi más dolgom nem volt, csak hogy lehúzzam a labdát, és a vonalon belül maradjak – mesélte a hét játékosa.

Az eddig is félelmetes teljesítményt nyújtó Guardians-védelem az Eger ellen megint remekelt, a második félidőben nulla ponton tartották ellenfelüket. Az egyéni díjazás ebben a szekcióban sem maradt el, Leszkován Ádám személyében a hét védője is CFS játékos lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában