Az év játékosa lehet

2020.12.17. 15:51

Rangos díjra jelölték a CFS Guardians védőjét

Nagy elismerés kapujába ért a szegedi-makói CFS Guardians amerikaifutball-csapatának védője, Leszkován Ádám, aki esélyes az év játékosa címre a Divízió II.-ben.

T. A.

Remek teljesítményt nyújtott az idén a CFS Guardians, a csapatsikerek mellett többször ők adták a hét játékosát is.

Fotó: Török János

Az élet a legnagyobb rendező, tartja a mondás, amelynek ékes példája Leszkován Ádám, a CFS Guardians amerikai futballistája. Ádám egy véletlennek köszönheti pályafutását, ugyanis bár a sportág több éve a szerelme, ő maga csak 2 éve űzi azt.

– Teljesen véletlenszerűen indult az egész. A csapattal egy egyetemi sportnapon találkoztam, akkor mentem oda hozzájuk, hogy szeretném kipróbálni az amerikai futballt. A sportágat már 8 éve követtem akkor, és úgy voltam vele, ha már ennyire szeretem, szívesen űzném is – mesélte Leszkován, és elárulta, már az első perctől kezdve pozitívan álltak hozzá a csapatnál, hamar sikerült beilleszkednie, az adottságai pedig kézilabdás múltjából megvoltak, jó labdaérzékkel érkezett az együtteshez.

Remek teljesítményt nyújtott az idén a CFS Guardians, a csapatsikerek mellett többször ők adták a hét játékosát is. Fotó: Török János

A szegedi-makói csapat védője az idei kírásban nagyszerűen szerepelt, amit statisztika is igazol, többször megválasztották a hét játékosának, most pedig jelölést kapott az év divízió II.-es játékosa címre.

– Hogy őszinte legyek, nem számítottam arra, hogy én leszek a jelölt, sokkal inkább gondoltam, hogy csapatunk irányítója, Horváth Márió kapja a megtiszteltetést, hiszen rajtam kívül csak támadók szerepelnek a listán. Hatalmas meglepetésként ért, egy darabig csak néztem magam elé, és próbáltam elhinni, hogy én lettem a szerencsés. Ez még a mai napig sem sikerült, de nagyon felemelő érzés, hogy esélyem nyílik egy ekkora elismerésben részesülni – fogalmazott az egyébként testnevelés-történelem szakos tanárnak tanuló játékos.

A kiválasztás két részből épül fel: a Magyar Amerikai Futball Szövetség közösségi oldalán található szavazásból, amely a végeredmény 30 százalékát adja; a maradék 70 százalékot pedig négy jelölt közötti összesített rangsor teszi ki, amelyet a liga vezetőedzői állítanak fel. A szavazatokat december 21-ig van lehetőség leadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában