Férfi vízilabda

2021.01.24. 07:27

Azt történt a vízben az UVSE ellen, amit a Metalcom Szentes eltervezett

A remek védekezés meghozta a gyümölcsét, a Metalcom Szentes magabiztos játékkal 9–7-re győzte le otthon az UVSE-t a férfi vízilabda OB I. 17. fordulójában.

B.D.

Fotó: Vidovics Ferenc

Az utolsó három perctől eltekintve – amikor 9–4-ről 9–7-re jött fel az UVSE – a Metalcom Szentes férfi vízilabdacspata kézben tartotta a mérkőzést és ráerőltette játékát hazai környezetben az újpestiekre, így magabiztos sikert aratott. A Tatabánya után az UVSE-t is legyőzte a Szentes, amely 20 pontjával a 10. helyen áll a tabellán.

A következő fordulóban a Szentes a Honvédot fogadja jövő szombaton 16.15-től, a találkozót az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

Pellei Csaba, a Metalcom Szentes vezetőedzője: – Gratulálok mindkét csapatnak, nemes ellenfél volt az UVSE. Az újpestiek idei teljesítményükkel is kivívták a tiszteletet, Vincze Balázs ott folytatta a munkát, ahol Benedek Tibor abbahagyta. Az alsó 11-12 csapat mindig éles meccset játszik a fiatal UVSE-vel helyszíntől függetlenül. Azért nyertünk, mert idősebbek, rutinosabbak és stabilabbak vagyunk a korunk miatt. Az utolsó három percig az történt a vízben amit mi terveztünk. A statikusabb játékban erősebb a Szentes, a több mozgásosban viszont elfáradtunk volna. Az volt még a tétje a meccsnek, hogy lőtávon belülre kerül-e nekünk a tabellán az UVSE, úgy gondolom, a maradék 13 meccsen a hatpontos hátrányunk ledolgozható velük szemben.

Metalcom Szentes–UVSE 9–7 (2–0, 2–2, 4–2, 1–3)

E.ON férfi vízilabda OB I., 17. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Kun, Tóth I.

Metalcom Szentes: MEIXNER (10 védés) – Pellei K. 1, HEGEDŰS B. 2, Fülöp 1, Pellei F., Somogyi 1, TAKÁCS J. 2. Csere: Kókai, Mátyók, Lajkó, Vörös 1, Bozó, GARANCSY 1. Vezetőedző: Pellei Csaba.

UVSE: BISZTRITSÁNYI (9 védés) – Korényi 1, Molnár, Seeler, Vigvári Vi., Bencz, Szentesi. Csere: Lehoczky 1, Hegedűs Cs., Szieben, BELÉNYESI 3, ARANYI 1, VÁMOSI 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.

Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 8/3.

Ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában