A kevesebb hiba eldöntötte

2021.01.11. 15:30

Kiegyensúlyozottabb volt a Falco játéka, kikapott a Szedeák

A harmadik negyed elején leblokkolt, és ebből már nem tudott visszajönni a Naturtex- SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a Falco ellen. A legutóbbi teljes kiírás bajnoka sem villogott, de megnyerte a meccset.

Vajgely Pál

Szeged, 20210110. Naturtex Szedeák-Falco Szombathely kosármeccs Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Kezdő irányítója, Kyan Anderson nélkül érkezett a Falco Szegedre, a Szedeáknál pedig Wirth Ádám hiányzott a keretből.Jobban kezdett a 2019-es bajnok, amely szinte minden támadásából kosarat szerzett, a Tisza-partiak csak üldözték ellenfelüket. Zach Brown labdaszerzése után ugyan 16–15-re vezetett a Szedeák, de ezt egy 8–0-s futás követte a Falcótól, és Dzseletovics öt pontjának kö­­szönhetően nem alakult ki komolyabb különbség.

Remekül kezdte azonban a második negyedet a Szedeák, amely két és fél percig nem en­­gedett kosarat ellenfelének, Brown triplájával pedig fordított is, 29–26-nál kért időt Okorn. Egy hasonló 5–0-val válaszolt erre a Falco, ám Mayer triplá­jával és az egyre feszesebb vé­­dekezéssel tartotta előnyét a Szedeák. Több hiba csúszott a vendégek játékába, ráadásul Benke már a harmadik hibáját is összeszedte. A félidő hajrájában Dickey blokkja után Govens szerezte a félidő utolsó kosarát, amelynek köszönhetően öt pont­­tal vezetett a nagyszünetben a Szedeák.

Hiába kezdte Dzseletovics há­­rom pontjával a második félidőt, és vezetett nyolc ponttal a Szedeák, ezt egy 10–0-s etappal semmissé tette a Falco. Támadásban ekkor több hiba csúszott a szegediek játékába, és ugyan szoros volt a meccs, de a szombathelyiek pillanatok alatt szereztek újabb két gyors kosarat, így Szekulovics időt kért 52–58-nál. Nem tudta húsz pont alatt tartani ebben a negyedben sem ellenfelét a Szedeák, így nyolcpontos hátrányból várhatta az utolsó tíz percet.

Rengeteg dobást és büntetőt rontott a Szedeák az utolsó negyedben, a Falco pedig élt ezekkel az esélyekkel. Az idő is szorította a szegedieket, de a triplák sem jöttek, nem úgy a vendégeknél. Két perccel a vége előtt Perl triplája eldöntötte a meccset. A Falco nem nyújtott extrát, csak kevesebbet hibázott, és nyerni tudott Szegeden.

Brown (fehérben) 16 pontot szerzett a szombathelyi csapat ellen. Fotó: Frank Yvette

Szedeák–Falco 71–83 (24–26, 18–11, 12–25, 17–21)

Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 18. forduló.

Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

Vezette: Kapitány, Frányó, Nagy V.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 4, Govens 17/3, BROWN 16/6,

Dzseletovics 18/3, Dickey 13. Csere: Olasz, Kerpel-Fronius B., Mayer 3/3, Keller. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Falco: VÁRADI 18/6, Doktor 2, Benke 12/3, Bruinsma 9/6,

SEARCY 17. Csere: PERL 15/3, Barac 3, Lake 4, Dancsecs 3/3.

Vezetőedző: Gasper Okorn.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában