Elégedett Bánhidi

2021.01.26. 19:20

Kónya Zsófia és Somodi Maja is helytállt

A magyarok két éremmel zárták a gdanski rövid pályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokságot, amely majdnem egy év után az első nemzetközi verseny volt a sportágban, mivel a pandémia miatt törölték a tavalyi világbajnokságot, valamint a 2020–2021-es szezon mind a hat világkupaversenyét.

Munkatársunktól

Debrecen 20190430 Gyorskorcsolya 2019 válogatott edzés Kónya Zsófia Fotó: Micheller Szilvia Nemzeti Sport

Fotó: Micheller Szilvia

A magyar válogatottban ketten képviselték a lengyelországi Gdanskban rendezett Európa-bajnokságon a Szegedi KE-t, mégpedig Kónya Zsófia és Somodi Maja. Ötszáz mé­teren Kónya 9. lett, 1500 méteren szintén, 1000 méteren a 15. helyet szerezte meg, mint ahogy összetettben is ezt a pozíciót érte el. A két szegedivel felálló váltó pedig 3000 méteren nyolcadikként ért a célba.

A magyar csapat két érmét Krueger John-Henry szerezte, aki 1000 méteren végzett a második, míg a szuperdöntőben a harmadik helyen. A férfiváltó 5000 méteren, Krueger összetettben és Liu Shaoang 1000 méteren negyedik lett.

Kónya Zsófia helytállt a Gdanskban rendezett rövid pályás gyorskorcsolya-Európa-bajnokságon. Fotó: Micheller Szilvia /Nemzeti Sport

– A sportban sosem gáláns külső tényezőkre hivatkozni, de azt meg kell állapítani, hogy a koronavírus-járványból mi rosszul jöttünk ki. Volt, aki kétszer is elkapta a fertőzést, ami 45 nap leállást jelentett számára. Ez kiütközött fizikailag és mentálisan is. Mindenki mindent megtett, ezért nagyon büszke vagyok a versenyzőinkre, ennél többet ebből nem lehetett kihozni. Ez nem mentségkeresés, ez csak tény

– fogalmazott Bánhidi Ákos, az olimpiai keret edzője és menedzsere.

A női szakág kapcsán elégedettségének adott hangot, mivel a két egyéni induló, a szegedi Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka négy elődöntős szereplést tudott felmutatni. Azt viszont nagyon sajnálta, hogy a szintén szegedi Jászapáti Petra koronavírusos megbetegedése miatt lemaradt a kontinensviadalról.

Az idényből hátralévő egyetlen versenyről, a március 5–7. között esedékes dordrechti világbajnokságról Bánhidi úgy nyilatkozott, hogy addigra biztosan sokkal jobb állapotban lesznek a versenyzők. Ám hogy a csúcsformájukig el tudnak-e jutni a hátralévő másfél hónapban, az kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában