Belakták a pályát

2021.01.21. 10:42

Otthonra leltek felújított létesítményükben

November végén vehette birtokba új létesítményét az SZVSE atlétikai szakoszálya, készülésük pedig jelentősen egyszerűbbé vált az új körülményeknek köszönhetően.

T.A.

Fotós: Karnok Csaba

Fotós: Karnok Csaba

Az eddigiekben különösen a futók számára volt problémás az év ezen szakasza, akik ilyenkor nem tudták igénybevenni a korábbi salakos pályát, most viszont az SZVSE új atlétikai létesítményének rekortán futópályáján lelkesen róhatják a köröket a vasutasok atlétái.

Az atlétikai szakosztály dobói számára ez az időszak általában a fedett készülésről, a konditermi edzésekről szól, azonban nekik is nagy segítség, hogy az új centrumban gyakorolhatnak.

A pálya nyújtotta lehetőségeket alaposan ki is használják, a nagy területen, ha jól alakítják ki a menetrendet, egyszerre akár 300 ember is sportolhat.

– Nemrégiben voltnálunk látogatóban a Sport XXI. regio­nális vezetője. Mikor bejött, ámulva nézett, és csak ezt kér­­dezte: ilyen sok ember van egyszerre az atlétikapályán? Óriási meglepetés volt számára, szinte el sem akarta hinni, hogy Szegeden ennyi embert megmozgat az atlétika – mesélte az egyesület edzője, id. Eperjesi László.

A szakember elmondta, a nagy érdeklődés miatt tervben van, hogy bővítik edzőik létszámát, keresik leendő kollégájukat.

– Ez nem egyszerű feladat, időre van hozzá szükség. Meg kell találni a megfelelő embereket, és valójában jelenleg a szakosztály vezetése is változáson megy keresztül. Keressük az edzőket, de a mi sportágunkban lényegesen szerényebb anyagi juttatást tudnánk biztosítani, mint egy labdajátékban, és így sokkal nehezebb megfelelő szakembert találni. Mindenesetre azt gondolom, hogy csak idő kérdése, hogy olyan elhivatott volt atlétákkal, vagy atlétikaszerető sportszakemberekkel bővüljünk, akik ezt szívesen csinálnák – fogalmazott Eperjesi.

A mester elmondta, bíznak benne, hogy megtarthatják majd saját versenyüket, a Tisza-kupát, valamint a tavaly nagy sikernek örvendő, az SZVSE kezdeményezésére elindított négy dél-alföldi város (Szeged, Szentes, Békéscsaba, Kecskemét) dobóversenyét. Ami egyelőre biztosnak tűnik, hogy a vasutasok fiataljai vasárnap Győrben versenyeznek, amely egyfajta felhozó küzdelem lesz, majd februárban az országos bajnokságon indulnak legközelebb, ahol id. Eperjesi László Dobó Zsombortól és Losonci Blankától bajnoki címet, a többi SZVSE-s atlétától pedig egyéni csúcsokat, döntős helyezéseket vár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában