A szegedi kajakos, Nádas Bence úszik, fut, kondizik és ergométerezik a felkészülés alatt

2021.01.17. 15:26

Plusz lőerőket találtak magukban

Az egyes és páros válogatózás alól felmentett K4 500 méteres hajóban lévő versenyzők közül az MVM Szeged VE kajakosa, Nádas Bence – klubtársa, Kuli István szintén az egység tagja – úgy látja, a májusi világkupán és Eb-n pontos képet kaphatnak a hajó nemzetközi helyéről.

Mádi József

A férfi K4 500 méteres egység tagjainak, Nádas Bencének, Kuli Istvánnak, Tótka Sándor­nak és Molnár Péternek kimarad az egyes válogatózás, hi­­szen a tavalyi edzésversenyeken mutatott teljesítmény alapján megkapták a lehetőséget arra, hogy csak erre a számra készüljenek.– A munkát ugyanúgy el kell végezni; versenyzők vagyunk, akik szeretnek versenyezni – nyilatkozta Nádas Bence, az MVM Szeged VE kajakosa.

– Így, hogy csak erre a számra kell fókuszálnunk, a formát arra a viadalra tudjuk a csúcsra járatni, amelyen tényleg lesz értelme összehasonlítani ma­­gunkat az ellenfelekkel. Két olyan szám alapján tették össze eddig a négyeseket, amelyekre elment az idő, míg most magát a négyest fejleszthetjük folyamatosan, így nem kell felesleges köröket futnunk. Ezek kimaradnak, a helyükre olyan fontos négyes edzések kerülhetnek, amelyek révén a szegedi világkupán és az Eu­­rópa-bajnokságon is jobb és tiszta visszajelzéseket kaphatunk.

Tehetség, kajakozás és mérnöki segítség. Ebből állnak össze a Hüvös Viktor edzette kvartett mindennapjai.

– Sosem voltunk még ilyen közel az élmezőnyhöz. A mérnök ránk szabta a műszereket, a programot, így a kis hibákat azonnal kiszűrhetjük, és egységgé kovácsolódhatunk. Elértünk egy szintet, az edzések után már nemcsak találgatjuk, mi a hiba, hanem monitorozzuk a mozgásokat. A spanyolok és a németek négy éve magukra kifejlesztett műszerekkel edzenek. Mint a Forma–1-ben, mi is találtunk plusz lőerőket. Most úszunk, futunk, kondizunk és ergométerezünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában