Helyi sport

2021.02.18. 15:01

Edzőtábor Dubajban

Messzire utazott edőtáborba a Hód Úszó SE re­ménysége, Juhász Janka, aki Dubaj felé vette az irányt, és az olimpiai bronzérmes, rövid pályás Európa-bajnok, világbajnok és hatszoros Európa-bajnok Kapás Boglárka tár­­saságában töltött el három he­­tet a Perzsa-öbölben.

Javában zajlik a felnőtt országos bajnokságra való felkészülés, amelynek közepette érkezett a váratlan lehetőség a vásárhelyi csapat ifjúsági Európa-bajnok úszója számára.

– Egyik este hazamentem edzésről, és kaptam egy telefont Virth Ba­lázstól, Kapás Bogi edzőjétől. Megkérdezte, hogy lenne-e kedvem három nap múlva elutazni Dubajba három hétre, majd pár nap múlva továbbmenni Dél-Afrikába. Én csak pislogtam, és nem tudtam, hogy alszom, ál­­modok, vagy ez a valóság – fo­­galmazott az egyesületnek adott interjúban Juhász Janka, aki hozzátette, edzői és a csapat egyaránt támogatták az utazást.

A kötelező koronavírustesztek után január végén indultak útnak, napi három edzést végeztek, emellett viszont jutott idejük ismerkedni a helyi viszonyokkal, jártak a sivatagban is, ami jelentős lelki feltöltődést adott nekik.

Juhász Janka számára a következő állomás a budapesti Tüskecsarnok Uszoda lesz, ahol szintfelmérő versenyen vesz részt, ezt követően pedig ismét nagy utazás vár rá, hiszen szintén Kapás Boglárkával Dél-Afrikában folytatja a felkészülést a felnőtt országos bajnokságra, ahol esélye nyílik majd kvalifikálni a tokiói olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában