Sport

2021.02.19. 13:30

Szakosztályvezető lett Márton Anita

Zajlanak az események a szegedi születésű olimpiai bronz­érmes, fedett pályás világbajnok súlylökő, Márton Anita körül idén, aki anyai örömei mellett már a Szegedi Vasutas SE atlétikai szakosztálya vezetőjének mondhatja magát.

T. A.

20190709 Székesfehérvár Gyulai Memorial Atlétikai verseny Női súlylökés A képen: Márton Anita Fotó: Nagy Norbert Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert

Január 31-én érkezett az örömhír, miszerint megszületett a szegedi származású kiváló sportoló, Márton Anita első gyermeke, Luca, és szerencsére mind ő, mind az újdonsült édesanya jól vannak.Szűk három héttel később egy újabb nagyszerű hír látott napvilágot az olimpiai bronzérmes súlylökővel kapcsolatban, aki a Szegedi Vasutas SE felkérésének eleget téve az atlétikai szakosztály vezetőjeként tevékenykedhet a továbbiakban.

Márton Anita attól az Antal Andortól veszi át a stafétabotot, aki 1976 óta viselte a megtisztelő címet. Regnálása alatt tanítványai 388-szor álltak dobogón különböző versenyeken, amelyek közül 147-szer aranyéremmel a nyakukban örülhettek, versenyzői közül voltak, akik olimpián is jártak.

Márton Anita, az SZVSE atlétikai szakosztályának vezetője tudatosan készül a jövőre. Fotó: Nagy Norbert/MW

A Magyar Edzők Társasága Életmű Díjával és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével is rendelkező Antal korára és egyéb elfoglaltságai­ra való tekintettel mondott le, edzőként továbbra is a vasutasoknál folytatja munkáját.

A magyar atlétika első világbajnoka és a magyar bajnokságokat tekintve minden idők legeredményesebb magyar at­létája címek birtokosa, Márton Anita a 2021-es tokiói olimpia mellett tudatosan készül a jö­vőre is.

Lapunknak korábban el­­árulta, nem volt ritka, hogy ahol tudott, terhessége alatt is besegített az atléták mindennapjaiba, sok különböző feladatkörben kipróbálta magát, és egyébként imádja a gyerekeket. Pedagógiai diplomája mellett a sportágak királynőjéhez kapcsolatos szakirányú végzettségekkel is rendelkezik, jól ismeri a támogatási rendszereket és a hazai és nemzetközi sportszervezetek működését.

Ahogyan az egyesület el­­nöke, Szokol Lajos fogalmaz, Márton Anita ambíciókkal telve vállalta el nevelőegyesülete, a Szegedi Vasutas SE felkérését erre a nagy felelősséggel és sok feladattal járó pozícióra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában