Összefogva segítettek

2021.02.25. 17:45

Nemes célért adományozott az Szegedi Röplabda Sportegyesület

Egy árverésre bocsátott röplabdáért zajló licitversenyt nyert meg az SZRSE csapata, ezzel hozzájárulva egy beteg kisfiú gyógyulásához.

T. A.

Szívszorító történet boldog le­­zárásához járulhat hozzá a Szegedi Röplabda Sportegyesület, ugyanis a Tisza-parti röplabdacsapat edzői összefogva 85 ezer forinttal támogatták Burinda Zsombor gyógyulását, aki 1-es típusú SMA-val küzd, amely a betegség legsúlyosabb formája.

A támogatás ötlete a férfi röplabda NB I.-ben szereplő Pénzügyőr SE csapatának fejéből pattant ki. A II. kerületiek egy, a Kazincbarcika ellen használt bajnoki röplabdát bocsátottak árverésre. A legmagasabb összeg a szegedi edzőktől érkezett, ezzel pedig február 17-én megnyerték a licitversenyt.

– Régebben is előfordult már, hogy összefogtunk, és segítettünk, legyen szó akár szemétszedésről, akár jótékonysági futásról

– kezdte lapunknak a szegediek ötletgazdája, Csányi Roland, aki az utánpótlás nevelésében vállal szerepet edzőként.

– Napi szinten követem a röplabdához kapcsolódó cikkeket, így találtam meg a Pénzügyőr SE felhívását. Amint megláttam, egyből arra gondoltam, hogy ha már ilyen népes az SZRSE-­család edzői stábja, akkor ha csak kicsivel, de mi is járuljunk hozzá Zsombor kezeléséhez

– fogalmazott a tréner, aki hozzátette, miután felkereste a fővárosi csapatot, és kiderült, hogy nemcsak magánszemélyek, de csapatok is jelentkezhetnek, gyorsan sikerült egyeztetnie kollégáival.

– Szerencsére hamar, egy hét alatt sikerült megbeszélni mindenkivel, hogy segítsünk. Egyébként nem is nagyon volt kérdés, hiszen nálunk mindenki gyerekbarát, egy kiváló, összetartó közösség vagyunk – foglalta össze Csányi Roland.

A szegedi mester elmondta, sokáig gondolkoztak azon, hogy mi legyen a sorsa a megkapott bajnoki röplabdának. Végül úgy döntöttek, hogy a vitrin helyett később egy versenyt szerveznek fiatal játékosaik között, amelynek nyertese lesz majd a labda új gazdája.

Azóta szerencsére összegyűlt a pénz a Zsombor gyógyulásához szükséges Zolgensmára (a világ legdrágább gyógyszere), ehhez pedig az SZRSE is hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában