Veiland Violetta

2021.02.24. 12:08

Pazarul áll nekik a változás

Veiland Violetta és Fischer Márk személyében rendkívül ígéretes atlétákat igazolt az SZVSE atlétikai szakosztálya, akik a fedett pályás országos bajnokságon már a vasutasokat képviselték, és szép sikereket értek el szegedi színekben.

Tóth Alex

A vasutasok igazolása példaképként tekint a klasszis Márton Anitára, az SZVSE atlétikai szakágának vezetőjére. Archív Fotó: Tumbász Hédi/MW

Forrás: MW

Fotó: Archív Fotó / Tumbász Hédi

Mint ahogyan korábban megírtuk, változás történt az SZVSE atlétikai szakosztályának ve­­zetésében, ahol Antal Andor lemondott 1976 óta viselt tisztségéről, helyét pedig az olim­piai bronzérmes szegedi súlylökő, Márton Anita vette át.

Veiland Violetta számára egészen biztosan emlékezetes marad az országos bajnokság.
Fotó: Török Attila/MW

A vezetőség átalakulásán kívül új atléták is érkeztek a klubhoz Veiland Violetta és Fischer Márk személyében. Hogy mi a közös bennük? Azonkívül, hogy mindketten rendkívül tehetségesek, és tagjai a 2023-as budapesti világbajnokságra vonatkozó kiemelt atlétikai programnak, mind Violetta, mind Márk már három éve Szegeden készül, és mindketten a napfény városában végzik egyetemi tanulmányaikat.

A többszörös korosztályos válogatott súlylökő, Fischer Márk jelenlegi legnagyobb célja, hogy sikerüljön szintet löknie az U23-as Európa-bajnokságra, amelyhez mindössze 10-15 centiméter hiányzik neki.

A hétvégi felnőtt országos bajnokság jól sikerült számára, ugyanis remekül helytállt a felnőtt mezőnyben, egy 4. helynek örülhetett.

A többszörös magyar válogatott, olimpiai kerettag Veiland Violetta szintén súlylökő. Korosztályos világversenyeket tekintve egy 8. helyezése a legjobb, most pedig közel áll az olimpiai szint meglökéséhez, ami 18 méter 85 centiméter. Az országos bajnokság a lehető legjobban sikerült számára, ugyanis életében először felnőtt fedett pályás aranyéremmel a nyakában távozhatott.

– A fedett pályás országos bajnoki cím egy nagyon nagy elismerés, rangos dolog. Márton Anita a példaképem, úgyhogy az, hogy utána tudtam ezt megcsinálni, óriási teljesítmény számomra – foglalta össze érzéseit lapunknak Veiland Violetta, majd hozzátette, az első pillanatoktól kezdve érzi a szegediek bizalmát.

A vasutasok igazolása példaképként tekint a klasszis Márton Anitára, az SZVSE atlétikai szakágának vezetőjére. Archív Fotó: Tumbász Hédi/MW

– Az az igazság, hogy az eddigi egyesületekkel való együttműködésbe valahogyan mindig hiba csúszott. Anita és ifj. Eperjesi László személye a vezetésben hatalmas biztonságot ad számomra. Azt érzem, hogy most jó helyen vagyok az ő kezeik alatt, ez nagyon sokat jelent – adott hangot elégedettségének a bajnok.

A két friss igazoláson kívül a vasutasok fiatal versenyzői is nagyszerűen teljesítettek.

Olyannyira, hogy Losonczi Blanka 13 méter 92 centiméteres teljesítményével U18-as Európa-bajnoki szintet lökött, így már biztos résztvevője a nyári kontinensvidalnak.

– Teljesen elégedett vagyok az eredményekkel, minden korosztályban jól szerepeltek az atlétáink, mind a futók, mind a dobók. Külön kiemelendő Takács Adél, illetve a tavalyi igazolásunk, Jeremiás Donát teljesítménye, aki a felnőttmezőnyben 800 mé­­teren egyéni csúccsal lett 8. helyezett, pedig még csak 21 éves. A serdülő országos bajnokságon is kitűnő eredmények születtek, Dobó Zsombor hatalmas egyéni csúccsal lett első korosztályában, míg Hajdú Botondot is csak ketten előzték meg a vele egyidősek közül – mesélte büszkén Márton Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában