Szépen helytálltak

2021.03.01. 09:34

A bajnokaspiráns Dunaújváros otthonában sokkal jobban védekezett a Szentes

Nehéz időszakot él a Hungerit-Szentesi VK, sorra bombaerős ellenfelek jönnek szembe a női vízilabda OB I.-ben. Az UVSE vendégül látása után Dunaújvárosba utaztak, ahol bár 13–5-ös vereséget szenvedtek a 13. fordulóban, összeszedett, jó védekezéssel rukkoltak elő a Kurca-partiak.

B.D.

20210227 DUE-Maarsk Graphics-Szentes női vízilabda Dunaújváros Fotón: Horváth Brigitta Fotós: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Laczkó Izabella/MW

Ilyen sormintában játszik folyamatában a Hungerit-Szentes az ország legjobb női vízilabdacsapataival. 30–7-re nyert az UVSE Szentesen, ezután kellett Matajsz Márk tanítványainak elutazni Dunaújvárosba, ahol az újpestiekhez hasonlóan egy éles csapat fogadta, mivel éppen az Euroliga-nyolcaddöntőjéről érkezett. 11–11-et játszottak az újvárosiak Rómában szerda este, majd szombat délután már a Hungeritet fogadták.

A fáradtság jelét sem mutatták a hazaiak, Szilágyi Dorottya vezérletével egy negyed után már 3–0-ra vezettek. A második negyedben két szentesi gól is született Bonca Vivien és Kádár Ildikó révén, így a nagyszünetben 6–2 állt az eredményjelzőn. Jól védekeztek a vendégek, a harmadik negyedet pedig ikszre mentették, majd a negyed negyed elején Dömsödi Dalma centergólját követően már 8–5-ig zárkózott a Matajsz-csapat. Az utolsó percekben a nagyot küzdő szentesiek elfáradtak, így sima sikert aratott a Dunaújváros.

Szerdán 20 órakor a BVSC vendége lesz a Szentes.

Matajsz Márk: – Sokkal jobban nézett ki ez a mérkőzés, mint a heti UVSE elleni. Jól működött a védekezésünk, sok lövést blokkoltunk, de mindkét kapusunk lehetőséget kapott és jól védett. Az utolsó negyed végén kaptunk három olyan gólt, amit már a fáradtság számlájára írnék, ha akkor picit frissebbek vagyunk, akkor még kevesebb gólos találkozót játszhattunk volna.

Dunaújváros–Hungerit-Szentesi VK 13–5 (3–0, 3–2, 2–2, 5–1)

Női vízilabda, OB I., 13. forduló. Dunaújváros, zárt kapuk mögött. Vezette: Donauer, Csizmadia.

Dunaújváros: Magyari – Szilágyi D. 5, Gurisatti 2, Mahieu 1, Pál, Mucsy 1, Brezovszki. Csere: Sajben N., Horváth 1, Szabó N., Garda 1, Szellák 1, Huszti 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Hungerit-Szentesi VK: Füsti Molnár – Mácsai K., Dömsödi 2, Kolarova, Bonca 1, Kövér-Kis, Polák. Csere: Maczkó (kapus), Varga, Kerem, Tóth Cs., Kádár 2, Forgó, Tóth F. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 12/3.

Ötméteresből: 2/2, ill. -.

Kipontozódott: Pál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában