A látszat csal

2021.03.13. 07:37

A megerősített ETO-t fogadja a St. Mihály ma délután

A kupabúcsút követően ma 14.30-tól Makón fogadja a női labdarúgó NB I.-ben a KÉSZ–St. Mihály a sereghajtó ETO FC Győr csapatát. A télen alapos „bevásárlást” tartó Rába-partiak ellen nem számíthat könnyű meccsre a szegedi csapat.

V. P.

20200930 Makó KÉSZ - ST. MIHÁLY FC-ASTRA-ALEF HFC-ÜLLŐ Szentmihály-Astra NB I.-es női labdarúgó-mérkőzés. Képen: MALESEVIC SANDA Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

A 94-szeres magyar válogatott kapus, Szőcs Réka, a Bundesligában megfordult csatár, Süle Dóra, és a száztizenkétszeres vá­­logatott, Rácz Zsófia. Ez csak három téli igazolása az ETO FC Győrnek, amelyhez a téli szünet alatt érkezett még Kovács Laura, Nagy Fanni és Oláh Adrienn is, alaposan igye­­keztek tehát megerősíteni a sereghajtó keretét. Az ETO öt pontjával az utolsó helyen áll a tabellán, a St. Mihály hat egységgel gyűjtött többet eddig.

– Ellenfelünk mindenáron jövőre is első osztályban szeretne szerepelni, így ma is ennek szellemében lépnek pályára, mindent megtesznek azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat. A teher az ETO-n van, nekik minden mérkőzés élet-halál küzdelemnek számít. Ebből akár jól is kijöhetünk – mondta Jenei Péter, a St. Mihály edzője.

Hiába a sereghajtó érkezik a St. Mihályhoz, nem lesz könnyű dolguk a szegedieknek az ETO ellen. Fotó: Karnok Csaba

A szegedi csapat egy hete már lejátszotta idei első tétmérkőzését, akkor az Astra vendégeként vereséget szenvedett, így búcsúzott a magyar kupától.

– Teljesen más meccs volt a múlt heti, mint amilyen a mai lehet. Nem hiszem, hogy a Győrben lesz még egy olyan játékos, aki olyan jó napot fogna ki, mint Sipos Lilla az Astrában. Ha csapatként mindenki hozza azt, ami elvárható tőle, akkor jó eredményt érhetünk el

– tette hozzá Jenei Péter.

Az ETO egyébként szeretett volna halasztani a csapatnál kialakult járványhelyzet miatt, a klub honlapjának írá­sa szerint Rácz Zsófia, Süle Dóra, Fleck Nikolett, Kránicz Viktória, Pacsuta Dóra, Bódai Viktória és Horváth Cintia egyaránt hiányzik majd a csapat keretéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában