Sport

2021.03.25. 07:26

Duzzad az erőtől a szegedi rögbi csapat

Hiába volt nagy a tét a szegedi Fit World Gorillák Rugby Club legutóbbi NB I.-es bajnoki mérkőzésén, a Tisza-partiak nem rogytak össze, és magabiztos, 38-19-es sikert arattak a Kecskemét csapata ellen.

Munkatársunktól

Ezzel hatalmas lépést tettek a final fourba jutás és a bronzmérkőzésen való részvétel jogának megszerzése felé.

Nemcsak a mérkőzés fontossága hajtotta előre a Gorillákat, hanem a visszavágás lehetősége is: a két gárda előző találkozóján a szegediek minimális különbséggel maradtak alul.

Ugyan az első célt a KARC szerezte meg, ez nem szegte a Fit World Gorillák RC kedvét, ennek köszönhetően pedig hamar sikerült az egyenlítés, majd Peleskei Tamás tanítványai a vezetést is megszerezték, és a végéig meg is tartották azt.

A megfelelő hozzáállás mellett az edzői stáb érdemeiről sem szabad elfeledkezni, a jól felépített taktika ugyanis aranyat ért. A háromnegyed eddig nem látott felállásban szerepelt, Teisenhoffer játszott a 14-es poszton. Ezzel a húzással sikerült szélesíteni a támadásokat, így több oldalvonalhoz közeli célt is szerzett a Gorillák.

A mérkőzésen debütáló Ljubicic Viktor szereplése is jó döntésnek bizonyult, a játékos első szegedi mérkőzésén a csapat legjobb teljesítményét nyújtotta a háromnegyedben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában