Szegedi Korcsolyázók a fővárosi versenyen

2021.03.18. 10:19

Jászapáti Petra országos bajnok lett minden távon

Remekelt az országos bajnokságon Jászapáti Petra: a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzője minden távon országos bajnoki címet nyert, de rajta kívül is több szép eredményt értek el a klub tagjai.

V. P.

Összesen kilencen képviselték a szegedi színeket az idei magyar bajnokságon. A nemrég még a világbajnokságon szereplő Jászapáti Petra 500, 1000 és 1500 méteren is nyerni tudott, ahogyan az 1500 méteres szuperdöntőben is az élen végzett.Főképp, hogy nem csak egyedül ért el sikereket: a 3000 méteres női váltóval (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Somodi Maja, Kormányos Nina) szintén országos bajnoki címet szerzett.

Az SZKE versenyzői közül a szintén vb-induló Kónya Zsófia remek versenyzéssel végül összetett harmadik helyen végzett. Somodi Maja 1500 mé­­teren ötödik lett, azonban 500 méteren kizárták a selejtezőben, hiába nyert B döntőt 1000 méteren, nem került be a szuperdöntőbe, nyolcadikként zárt ezzel.

Jászapáti Petra minden távon tarolt az országos bajnokságon. Fotó: Tumbász Hédi

Kormányos Nina is a kizárás sorsára jutott 1500 méteren, de 500 méteren és 1000 méteren szépíteni tudott, 15. helyen végzett. Somodi Luca számára nagy kihívást tartogatott a felnőttmezőny, de kiválóan taktikázva megnyerte a D döntőt, 20. helyen végzett. Püspök Fanni 1000 és 1500 méteren is 18. helyen ért célba, összesítésben 21. helyen végzett.

Ami a férfiakat illeti, hárman indulhattak el az idei országos bajnokságon a szegediek közül.

Jászapáti Péter minden távon egyéni csúcsot futott az ob-n, 500 és 1500 méteren is egyaránt negyedikként ért célba, ennek köszönhetően az előkelő hatodik helyet csípte meg.

Kalmár Péter 1500 méteren tudott egyéni csúcsot javítani, összesítésben pedig huszonegyedikként zárt. Liszi Gábor 500 méteren tudott az élmezőnybe kerülne, összesítésbe pedig 23. helyre futott be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában