Az állandóság ereje

2021.03.03. 10:13

Zsinórban hat nyert meccsnél jár a Kosársuli

Remek formában játszik az elmúlt hetekben a Vásárhelyi Kosársuli, amely egymás után hat mérkőzést nyert meg a férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoportjában. A csapatnál igyekeznek a földön maradni, hiszen kemény kihívások várnak még rájuk.

V. P.

A férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoportjának legjobb formájában lévő csapata jelenleg a Vásárhelyi Kosársuli, amely zsinórban hat mérkőzést nyert meg. Tizenhat győzelmével a csapat a második helyen áll, csak egy sikerrel van lemaradva a listavezető Ceglédtől.

– A realitások talaján kell maradnunk, az Óbudai Kaszások, a Cegléd vagy az Újpest nagyobb költségvetéssel dolgozhat, és erősebb csapatuk van, de mindegyiket meg tudtuk lepni. Hazai pályán veretlenek vagyunk, de idegenben is sorra nyerjük a meccseket. Meglepetéscsapat vagyunk, és bár a sorsolásunk nem a legkedvezőbb, szeretnénk a legjobb háromban végezni, hogy hazai pályán kezdhessünk a rájátszásban – mutatott rá Tóth Tamás, a csapat edzője arra, hogy csapatára a hátralévő négy meccs során a Cegléd, az Újpest és a Békés is vár még ellenfélként.

Az elmúlt hetekben ha nem is kötelező győzelmeket hoztak a vásárhelyiek, de remek ritmust kaptak el – pedig kulcsjátékosaikat kell nélkülözniük.

– Mindig győzelmi szándékkal megyünk fel a pályára, de a mi keretünk a legszűkebb. Alig vagyunk meg tízen, hiszen Béres Nándor talpműtétje miatt több hónapra kiesett. Az év elején kezdő centerünk, Perák Denis abbahagyta a játékot, kevesen is maradtunk. Az lehet a nagy erősségünk, hogy a keret gerince évek óta együtt játszik, én is már harmadik éve irányítom a csapatot. Fél szavakból is értjük egymást, ez nagy előny, főleg azokkal az együttesekkel szemben, amelyek kéthetente hoznak új légióst, vagy cserélgetnek játékosokat. Az sem hanyagolható el, hogy minket nem érintett a koronavírus-járvány, de ez változó, lehet, hogy holnap már nálunk is felüti a fejét – tette hozzá Tóth Tamás.

A Zöld csoport rájátszásába az első nyolc helyen végzett csapat jut be, a Kosársuli ezzel már teljesítette év elején kitűzött céljait.

– Maradunk a realitások ta­­laján. Szeretnénk a legjobb négyben végezni, vagy éremért, feljutásért játszani, de nem szabad ennyire előreszaladni. Hú­­zós meccsek várnak ránk, a rá­­játszásban bármi megtörténhet, bárki kiejtheti az erősebb csapatot is. Amíg bírjuk erővel, szeretnénk minél tovább eljutni – zárta a Kosársuli edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában