Megküzd a tizedekért

2021.04.03. 08:57

A kajakos Birkás Balázs az apró részletekben keresi a fejlődést

A dél-afrikai edzőtábor után ismét itthon, főleg Szegeden készül az MVM Szeged kajakosa, Birkás Balázs, aki megküzd a tizedekért, hogy stabil mozgást hozzon össze önmagán.

Mádi József

Szakmai megbeszélés. Birkás Balázs (balról) és Molnár Dániel sok tapasztalattal gazdagodott Dél-Afrikában. Fotó: MVM Szeged

Fotó: MVM Szeged

Hosszú, héthetes edzőtábor után immár újra Magyarországon, főként Szegeden, de gyakran Budapesten készül az első válogatóra az MVM Szeged kajakosa, Birkás Balázs.

– Jó újra itthon, más az időjárás, más a napok hangulata és az otthonlét is fontos, szeretek Szegeden – nyilatkozta Birkás.

– Jó volt kint is, ez a dél-afrikai helyszín az a hely, ahol még el tudnám képzelni az életemet. Afrikát amúgy is nagyon kedvelem. Az itt eltöltött idő lényege a sok-sok vízi munka mellett az alapmozgás visszaszerzése, annak továbbfejlesztése volt. És ez még tart itthon is. Belenyúltam időigényes dolgokba, pici beállításokat kell módosítani. Mindig a jó egyes teljesítményből áll össze a jó csapathajó, egyesben tudom kijavítani a csapathajós igényeket, és egyáltalán nem engedtem el a négyes szereplés lehetőségét. Ha szükség van rám a négyesben, vagy a válogatózás úgy alakul, akkor itt vagyok, és még hatékonyabban tudok segíteni.

Szakmai megbeszélés. Birkás Balázs (balról) és Molnár Dániel sok tapasztalattal gazdagodott Dél-Afrikában. Fotó: MVM Szeged

Az események egy hónap múlva, május 4. és 6. között indulnak.

– Az biztos, hogy ekkor K1 200 méteren lesz válogató – nyilatkozta Birkás. – Egyelőre csak eddig és nem tovább tekintek előre. Meg kell küzdeni a tizedekért, és igazából, ha ezek összeállnak, abból akár nagy dolog is kijöhet – ez a Hüvös Viktor vezette team jelmondata. Az egyes sosem vész el, megéri ezzel ilyen aprólékosan foglalkozni. Sosem voltam elégedett a mozgásommal, ezen van még mit javítani.

A dél-afrikai edzőtábor nagyon sok mindenre jó volt ebből a szempontból is.

– Az erőnlét,a gyorsaság megvan, ezért merek ennyire a részletekbe belemenni. A felkészülés hajrájában vagyok, az erővel elégedett vagyok, de néha túlzásba vittem az edzést. Hüvös Viktor mellett az erőnléti edző Molnár Dániel is sokat segített, amikor a csapat nagy része már hazajött – mondta végül Birkás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában