Kirúgták Petryt

2021.04.07. 07:21

A kapusedző véleménye a munkájába került

A Bundesligában szereplő Hertha Berlin labdarúgócsapata megválik magyar kapusedzőjétől, Petry Zsolttól, jelentette be a klub hivatalos honlapján.

delmagyar.hu

A Petry Zsolt által megfogalmazottak nem egyeztethetőek össze a Hertha BSC értékrendjével, ezért rúgták ki. Archív Fotó: Dömötör Csaba/MW

Fotó: Dömötör Csaba

Petry 2015 óta dolgozott a berlini egyesületnél, amelynek vezetősége egy, a Magyar Nemzetben megjelent interjú után döntött a szakember menesztése mellett.

A Petry Zsolt által megfogalmazottak nem egyeztethetőek össze a Hertha BSC értékrendjével, ezért rúgták ki.
Archív Fotó: Dömötör Csaba/MW

Az interjú többnyire a futballról szólt, ám röviden politikailag érzékeny témák is előkerültek benne, ezekkel kapcsolatban foglalt állást a magyar kapusedző olyan módon, amely a Hertha meg­ítélése szerint nem összeegyeztethető a klub értékrendjével.

A Hertha hivalalos közleményében Carsten Schmidt vezérigazgató kitért rá, hogy Petry munkáját mindig nagyra értékelték a csapatnál. Megértő, segítőkész emberként ismerték, olyannak, aki sohasem viselkedett idegengyűlölő módon.

– Amellett, hogy elismerjük a fordítás tökéletlenségeit, és hogy Zsolt néhány gondolatát kihagyták az interjúból, úgy, hogy azt annak megjelenése előtt még egyeztették volna vele, összességében arra a megállapításra jutottunk, hogy a kijelentései nem felelnek meg a Hertha BSC értékrendjének. Szeretnénk köszönetet mondani Petry Zsoltnak az elvégzett munkáért, és minden jót kívánunk neki a jövőben – fogalmazott a döntésről Schmidt.

A magyar kapusedző 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának tagja, és még azt követően is maradt Berlinben, hogy Dárdai Pál vezetőedzőt 2019 nyarán leváltotta a német klub. Egyedül Jürgen Klinsmann edzői megbízatása alatt nem volt az első keret szakmai stábjának tagja, ekkor bő fél éven keresztül az utánpótlásban dolgozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában