Kitűnően szerepeltek

2021.04.23. 14:46

Érmekkel térhettek haza a Biacsi ikrek legutóbbi versenyükről

Versennyel szakította meg a felkészülést a szegedi Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett, akik a Jesolóban rendezett World Para Athletics Grand Prix-n képviselték Magyarországot, és szereztek arany- és ezüst­érmet.

T. A.

20201130 Szeged Bemutatták az elkészült új SZVSE Szegedi Vasutas Sport Egyesület atlétikai pályát. Képen: A Biacsi ikrek Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

Antal Andor és Szabó Erzsébet irányításával alaposan belevágtak a felkészülésbe a Szegedi Vasutas Sport Egyesület kiváló paraatlétái, Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona.Nagy célokat tűztek ki ma­­guk elé, ugyanis hajtja őket a bizonyítási vágy, hogy mind a júniusban kezdődő lengyelországi paraatlétikai Európa-bajnokságon, mind a tavalyról idénre halasztott tokiói paralimpián a lehető legjobban szerepeljenek.

Az ikrek legutóbb Olaszországban bizonyítottak, aho­vá Antal Andor kísérte el őket. Remekül teljesítettek, ugyanis a T20-as kategóriában 1500 méteren a dobogó első fokán Ilona, míg szorosan mögötte Bernadett végzett, míg ezt kö­vetően 400 méteren Ilona a 2. helyen ért célba, Bernadett pedig a 4. helyet szerezte meg.

Rosszul érintette az ikreket a paralimpia elhalasztása, ám maguk mögött hagyva a csalódást keményen dolgoznak. Archív Fotó: Karnok Csaba

A résztávos edzések ugyan nemrég kezdődtek, de a lányok már most jelezték: kiváló formában vannak. Edzőjük, Szabó Erzsébet viszont rávilágott, hogy ebből az olaszországi megmérettetésből azért messzemenő következtetéseket nem szabad levonni.

– Nagyon korai volt még ez a verseny, és a körülmények sem voltak éppen a legideálisabbak, hidegben kellett helytállniuk a lányoknak. Fontos, hogy mikorra időzítjük a csúcsformát. Az idei év legnagyobb versenye egyértelműen az au­gusztus végi, szeptember eleji paralimpia lesz, ami még hónapok múlva következik, annyi ideig képtelenség szinten tartani a jó formát – fogalmazott a szakember, és hozzátette, a júniusi bydgoszczi Európa-bajnokság miatt sem mindegy, hogyan osztják be erejüket a lányok.

A Szegedi Vasutas Sport Egyesület edzője elmondta, az ikrek munkamorálja egyébként kiváló, napról napra elszántan küzdenek a minél jobb eredményekért.

– Nagyon rosszul érintette Ilonát és Bernadettet, hogy tavaly elmaradt a paralimpia, hiszen komoly munkát fektettek a készülésbe, és a halasztás miatt borult az egész program, át kellett tervezni mindent. Az ikrek szeretnék megmérettetni magukat már a saját „súlycsoportjukban”, hiszen az ehhez az olaszországihoz hasonló versenyek jók, de azt látni kell, hogy itt nem volt igazi ellenfelük. Ettől eltekintve visszajelzésnek és edzésnek nagyszerű volt a verseny, viszont mindnyájan tudjuk, innentől kezdve már a közelgő kontinensviadalra kell teljes erővel fókuszálni – nyilatkozta Szabó Erzsébet, a Biacsi ikrek edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában