Érmekért utaznak

2021.04.23. 10:08

Szegedi csapat versenyzői a bothúzó ob nagy esélyesei

Az év egyik, ha nem a legfontosabb hazai bothúzó versenyét rendezi meg holnap Balatonlellén a Közép-Európai Erősember Szervezet (CESA).

Munkatársunktól

Deli Tamás Vargával (balról), Szőccsel és Csordással. Fotó: Deli Team

A 2021-es bothúzó abszolút országos bajnokság négy csoportjából háromban a szegedi Deli Team versenyzői a címvédők.

– Battonyán hetente leg­alább egyszer készültünk kö­­zösen az ob-ra, a többi napon pedig mindenki a saját városában végzett erősítő gyakorlatokat. Jól sikerült a felkészülésünk, remélhetőleg több aranyéremmel térhetünk majd haza Balatonlelléről

– fogadkozott lapunknak Deli Tamás erősember, bothúzó.

Hat fő képviseli majd a szegedi Deli Teamet a balatonlellei bothúzó abszolút ob-n. A férfiak +105 kg-os kategóriájában a derekegyházi Véró Alex, míg a –105 kg-osok között Deli Tamás a címvédő.

Deli Tamás Vargával (balról), Szőccsel és Csordással. Fotó: Deli Team

– Regnáló magyar bajnokként nem csodálkoznék rajta, ha Alex ismét behúzná az el­­ső helyet, bár most lesz egy nagyon erős kihívója az erős­emberversenyekről ismert Molnár Zsolt személyében. Ami pedig engem illet, sorozatban negyedszer szeretnék győzni a –105 kg-os csoportban – tette hozzá Deli.

A nőknél a –75 kg-os kategóriában a Deli Teamhez tartozó Varga Fanni Rebeka a címvédő, ugyanebben a csoportban ragad majd botot a szentesi Csordás Cintia, valamint Motyovszki Lenke Lilla. A +75 kg-osoknál a fiatal erőemelő Szőcs Petra indul.

– Összességében szeretném, ha legalább három aranyéremmel jönnénk haza. Én a masters versenyen is indulok, ahol némi nehézség, hogy nem súly-, hanem korcsoportok vannak. A 35 év felettiek között az elmúlt három esztendőben sikerült nyernem

– jegyezte meg Deli.

Az ob-t a többi sporteseményhez hasonlóan zárt kapuk mögött rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában