Történelmi szerepléssel zárta a magyar rögbi NB I. alapszakaszát a Fit World Gorillák RC

2021.05.06. 12:29

Hátuk mögött az alapszakasz

Befejeződtek az alapszakasz küzdelmei a szegedi Fit World Gorillák Rugby Club csapata számára, amely fennállása során az eddigi legtöbb pontot szerezte, és bizakodva nézhet a rá váró bronzmérkőzés elé.

Tóth Alex

A 14-szeres magyar bajnok Esztergomi Vitézek egyesülete ellen zárult a rögbi NB I. alapszakasza a szegedi Fit World Gorillák Rugby Club számára, amely ebben a szezonban történelmet írt, és az utolsó találkozóján is megrángatta a döntőre készülő oroszlán bajszát.A rájátszás szempontjából már nem bírt téttel az utolsó meccs, hiszen biztos volt, hogy a Tisza-partiak a bronzéremért szállhatnak harcba, míg az esztergomi ellenfél már fél szemmel a döntőre készülhetett. Mind­ezek ellenére egyik csapat sem vette félvállról az összecsapást, rendkívül izgalmas és színvonalas találkozót játszottak.

Hatalmas lendülettel vetették bele magukat a játékba a szegediek, akik egy gyors támadást követően vezetést szereztek, ez pedig eddig még egyetlen csapatnak sem sikerült a klasszis Esztergom ellen idén. Stabilan védekezett a Fit World Gorillák RC, ennek köszönhetően a Vitézek 21 perc elteltével szerezték meg az első céljukat, erre pedig már hosszú-hosszú idő óta nem volt példa. A mérkőzés folytatásában aztán magára talált a vendégcsapat, amely végül 29-22-re győzött, ám Peleskei Tamás tanítványai erőn felül küzdöttek végig, megérdemelten szerezték meg a bónuszpontot.

A bónuszpont a rögbiben arra ösztönzi a csapatokat, hogy minél több célt érjenek el: ha sikerül 4-ig eljutni, akkor jár a pont, illetve ha a találkozó végén a különbség mindössze 7 egység, vagy annál kevesebb az ellenfelek között, akkor is jár. Érdemes megjegyezni, hogy a Gorillák a tavaszi mérkőzéseikből ötöt megnyertek, míg mindössze kétszer kaptak ki, ám mindkét alkalommal bónuszpontot szereztek, tették ezt nem kisebb nevekkel szemben, mint a döntőbe jutott Százhalombatta, Esztergom páros.

– Ez minden idők legjobb alapszakasz-teljesítménye, így maximálisan elégedettek vagyunk az eddigiekkel! Pontok terén a Szeged még sohasem szerzett ennyit, így büszkén mondhatom, hogy egy történelmi szereplés van a hátunk mögött – értékelt lapunknak a Fit World Gorillák RC technikai vezetője, Debreczeny Dénes, és hozzátette, ugyan korábban játszhattak már a bronzéremért, ám akkor korántsem volt ennyire magabiztos alapszakasz a hátuk mögött.

A szakember elárulta, már gőzerővel készülnek a május 29-én 14 órától, a fővárosi BRC Kincsem Park pályáján esedékes Budapest Exiles elleni összecsapásra. – Az Esztergom ellen mindenki hatalmasat küzdött, de az egész szezonban mutatott játékunk alapján abszolút pozitív előjelekkel várhatjuk a bronzmérkőzést – zárta Debreczeny Dénes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában