Jákó Miriam és Szakács Tünde Eb-résztvevő

2021.05.06. 12:20

Ketten utazhatnak

munkatársunktól

Véget ért a Magyar Sportlövők Szövetségének golyós, 25, 50 és 300 méteres számok Európa-bajnoki válogató sorozata, amely után Győrik Csaba szövetségi kapitány kijelölte az eseményre utazó csapat névsorát. A zsombói Cél-Tudat SE sportolója, Jákó Miriam a három selejtező alapján bekerült a junior sportpisztoly 25 méteres válogatottba, mint ahogy az algyői Délvidéki LA lövésze, Szakács Tünde is.

– Ha Miriam az egyéni legjobbját tudja hozni az Eb-n, akkor azzal döntőbe juthat, és az már remek teljesítmény lenne. A finálé pedig már egy egészen más műfaj – nyilatkozta Jákó Csaba, a zsombói klub edzője. – Miriam még nem szerepelt egyéni döntőben a juniorok kö­­zött a nemzetközi mezőnyben, de még csak 17 éves, a korosztály felső korhatára pedig 20 év. Az alaperedményei alapján nagyon jó helyeken került mindhárom válogatón a döntőbe, ott pedig mindent megtett, ám a finálé már egészen másról szó, mint a kvalifikáció.

Az eseménynek május 21. és június 5. között ad otthont a horvátországi Eszék, ahol a 10, 25 és 50 méteres légfegyveres Eb-t is megrendezik, amely még kvótaszerzési lehetőséget biztosít az európai versenyzőknek. Jákó Miriam a 10 méteres számban is érdekelt lesz, és a tokiói olimpiai kvótáért száll harcba.

Fotó: Cél-Tudat SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában