Remek válogatottak érkeznek Szegedre

2021.05.06. 18:20

Férfi kézilabda Eb: kisorsolták a csoportokat, pikáns meccseket rendeznek Szegeden

Budapesten kisorsolták a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportjait, amelynek C jelű négyesét Szeged látja majd vendégül. A Felső Tisza-parton épülő új multifunkcionális arénában parádés meccsekre van kilátás.

B.D.

Csapattársak egymás ellen az Eb-n. Bogdan Radivojevics (balról) és Luka Stepancic egymás ellen játszhatnak majd Szegeden a Horvátország-Szerbia mérkőzésen. Archív fotó: Tumbész Hédi/MW

Fotó: Archív fotó: Tumbész Hédi/MW

Csütörtök kora este Budapesten kisorsolták a 2022-es magyar, szlovák társrendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportjait. A sportág történelmében másodszor vesz részt a tornán huszonnégy csapat, amelyen négy együttesnek volt automatikus indulása. A címvédő spanyoloknak, a legutóbbi döntős horvátoknak, valamint a két rendezőnek.

Csapattársak egymás ellen az Eb-n. Bogdan Radivojevics (balról) és Luka Stepancic egymás ellen játszhatnak majd Szegeden a Horvátország-Szerbia mérkőzésen. Archív fotó: Tumbész Hédi/MW

A Felső Tisza-parton épülő multifunkcionális aréna is helyszíne lesz az Eb-nek. A C csoport küzdelmeit rendezik majd Szegeden, amelyben parázs mérkőzésekre van kilátás. Automatikusan ide került a legutóbb Eb-döntős horvát válogatott, amelynél éppen egy kisebb generációváltást szándékozik végrehajtani a szövetségi kapitányi pozícióban a Lino Cervart váltó Hrvoje Horvat. Ennek a csapatnak tagja lehet majd a jelenleg sérüléssel bajlódó Luka Stepancic, a MOL-PICK Szeged jobbátlövője, aki a sorsoláson is aktívan részt vett. Akárcsak magyar válogatott csapattársa, Bánhidi Bence. Őt a 2020-as Európa-bajnokság legjobb beállójának választották meg. Bár Stepancic szerette volna, de elkerülte egymást a két gárda a csoportkörben, ugyanis Szegedre Horvátországon kívül a Bogdan Radivojeviccsel felálló Szerbia került. Velük egy igazán pikáns mérkőzést játszhat majd Horvátország.

A harmadik kalap toronymagasan legerősebb válogatottja, a francia is Szegedre érkezik majd januárban, így nem lesz hiány világklasszisokból az új PICK Arénában.

Negyedik csapatként Ukrajnát sorolták még az akár halálcsoportnak is beillő négyesbe.

A budapesti B csoportban bár a legnagyobbak elkerülték a magyar válogatottat, Bánhidi Bencéék nehéz és kiegyenlített négyesbe kerültek. A feltörekvő portugál együttest az első kalapból húzták ki a Gulyás-tanítványok mellé, míg a harmadikból Izland, a negyedikből Hollandiát kapták meg.

 

A csoportbeosztás:

A csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró

B csoport (Budapest): Portugália, Magyarország, Izland, Hollandia

C csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna

D csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország

E csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia és Hercegovina

F csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában