magyar-szerb női válogatott

2021.06.14. 19:16

A szerbek visszavágtak a korábbi vereségért – Fotók

A magyar női labdarúgó-válogatott a második szegedi felkészülési mérkőzésén kikapott Szerbia ellen, közben a szegedi Vágó Fanni minden idők legtöbbszörös magyar női játékosa lett.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

Négy nap alatt másodszor találkozott egymással a szegedi Szent Gellért Fórumban a magyar és a szerb női válogatott. És mivel a város szülöttje, Vágó Fanni ezúttal is kezdőként és csapatkapitányként futott ki a pályára, így most már ő minden idők legtöbbszörös magyar női válogatott labdarúgója a 127. szereplésével.

A mieink keretében ezúttal a szintén szegedi kapus, Schildkraut Fruzsina nem kapott helyett, ott volt viszont a sándorfalvi Csányi Diána, valamint a szegedi Savanya Csilla is a kispadon.

Tizenhat másodperc után már Vágó F. került lövőhelyzetbe, de a blokkról szögletre pattant a labda. És a sarokrúgás után még mindig egy percen belül jártunk, amikor szintén Vágó F. volt eredményes, máris 1–0. A 11. percben a magyar kapus, Samu bravúrt mutatott be Poljak ziccerénél, és összességében is elmondható, hogy jobb támadójátékot mutattak a szerbek, mint a 4–0-ra elveszített első meccsen. Ennek eredményeként egyenlítettek a 26. percben Blagojevics révén, akinek a lövését Samu nem tudta már kiütni, csak a gólvonalon belülre segítette. A 34. percben hatalmas helyzetet hagyott ki megint a szerb csapat, igaz, Turányi jócskán zavarta a támadót, aki mellélőtt estében a jobb oldali ötös sarkáról. A 40. percben 11-eshez jutottak a szerbek, amelyet Cankovics értékesített, 1–2.

A szünet utáni öt csere sem tudott sok változást hozni, sőt Poljak tovább növelte a vendégek előnyét még annak ellenére is, hogy Samu előbb fogta a ziccerét, de a kipattanó megint a szerb elé került, 1–3. Pápai az első meccshez hasonlóan megint betalált, Csányi adta a gólpasszt, és még bő negyedóra hátra volt a szépítés után. Savanya a gólvonalról mentett egy hatalmasat, majd a 87. percben Nagy V. fejelhetett az ötösről, de nem volt erő a labdában.

A szerbek végül az első meccsel ellentétben nyertek, de ezúttal is a második félidő volt a jobb magyar részről.

Magyarország–Szerbia 2–3 (1–2)

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Szeged, Szent Gellért Fórum, 300 néző. Vezette: Iuliana Elena Demetrescu (Tepusa, Constantinescu – románok).

Magyarország: Samu – Mosdóczi, Turányi, Horti (Savanya, a szünetben), Csiki – Fenyvesi (Papp L., a szünetben), Csiszár (Csányi D., a szünetben) – Kocsán (Szabó V. a szünetben), Vágó F., Zeller (Pápai, a szünetben) – Zágor (Nagy V., 72.). Szövetségi kapitány: Margret Kratz.

Szerbia: Kosztics – Ilics, Szlovics, Damjanovics, Frajtovics (Scsepanovics, 83.) – Stefanovics (Sztankovics, 73.) – Cankovics, Blagojevics – Poljak (Pantelics, 90.), Matejics, Filipovics. Szövetségi kapitány: Predrag Grozdanovics.

Gólszerző: Vágó F. (1.), Pápai (72.), ill. Blagojevics (26.), Cankovics (40., 11-esből), Poljak (54).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában