Két Jákó-érem

2021.06.03. 10:38

Jól szerepelt Eszéken a zsombói sportlövő

A horvátországi Eszéken rendezett sportlövő Európa-bajnokságon a junioroknál két bronz­érmet szerzett, a felnőtteknél pedig 14. lett a zsombói Cél-Tudat SE sportolója, a 17 éves Jákó Miriam.

Munkatársunktól

Jákó Miriam (jobbról) harmadik lett junior egyéniben. Fotó: Hunshooting

Eszék adott otthont a sportlövők Európa-bajnokságának. A magyar válogatottban a zsombói Cél-Tudat SE versenyzője, Jákó Miriam is helyet kapott, aki két korosztályban is remekül szerepelt. A felnőttek 10 méteres légpisztoly számában 573 köregységgel éppen csak lemaradt a döntőről, végül holtversenyben a 14. helyet szerezte meg 70 induló között.

Jákó Miriam (jobbról) harmadik lett junior egyéniben.
Fotó: Hunshooting

A juniormezőnyben viszont már két éremmel zárt. Egyéniben a sportpisztoly 25 méteres számban a kvalifikációt 578 köregységgel megnyerte, majd a döntőben 23 belső 10-est elérve lett harmadik. Ez volt életében az első nemzetközi versenyen elért dobogós hely. És mindezt folytatta a csapattal is, amelyben helyett kapott az algyői Délvidéki LK fiatalja, Szakács Tünde (edzője: Andrássy Árpád), valamint a KSI-s Fábián Sára Ráhel. A magyar juniorcsapat a sportpisztoly 25 méteres számban az elődöntőben nagy csatában kikapott az ukránoktól (13:11), a bronzéremért viszont 16:0-ra legyőzte a horvátokat. Ezzel Jákó Miriam a magyar válogatott legeredményesebb pisztolyos versenyzője volt az Európa-bajnokságnak.

– Nagyon jó eredményeket ért el Miriam, hiszen nehéz egy ilyen versenyen jól szerepelni és jól lőni. Helyén volt az esze és a szíve, öröm ilyen gyermek édesapjának lenni – nyilatkozta Jákó Csaba, aki egyben edzője is a fiatal zsombói sportlövőnek.

A Cél-Tudat SE másik versenyzője, Rescsik Csaba nagy útra készül, hiszen június 10-én utazik el Peruba, Limába, ahol a kvótaszerző paralimpiai világkupát rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában