Két ezüst-, egy bronzérem

2021.06.23. 09:07

Üzbegisztánban jártak világkupán a szegedi bothúzók

Az üzbegisztáni Khivában rendezték a bot­­húzó világkupa 2021-es ver­senysorozatának első állomását, amelyen Magyarországot a szegedi Deli Teamből öten képviselték. Két ezüst- és egy bronzérem mellett ötödik és hatodik hellyel gazdagodtak.

Munkatársunktól

24 órába telt, míg eljutott a versenyhelyszínre. Fotó: Deli team

Az erős ellenfelek mellett a tomboló nyárral is meg kellett küzdeniük, ugyanis még a magyarországinál is nagyobb hőség uralkodik jelenleg Khivában.

– Nagyon boldog vagyok és büszke, ahogy az egész csapatunk teljesített. Köszönjük mindenkinek a rengeteg szurkolást és a biztató szavakat – értékelt Deli Tamás, aki 44 évesen egészen a döntőig menetelt súlycsoportjában, ahol viszont az orosz ellenfél bizonyult jobbnak nála.

24 órába telt, míg eljutott a versenyhelyszínre.
Fotó: Deli team

Delihez hasonlóan Varga Fanni Rebeka is a döntőig menetelt. Bár ott vereséget szenvedett egy orosz versenyzőtől, ezt megelőző három mérkőzését egyaránt 2–0-ra nyerte meg.

Véró Alex májusban a bothúzó és fekvenyomó magyar bajnoki címe után erőemelésben sem talált legyőzőre. Khivába is jó formában érkezett, az elődöntőben pedig a sportág nagymenőjével, Viktor Kolibabcsukkal találkozott. Óriási csatában az orosz nyert 2–1-re, majd a bronzmérkőzését viszont megnyerte Véró. A csapat másik két tagja, Csordás Cintia és Darázs Sándor az ötödik, illetve a hatodik helyen végzett.

A világkupa második fordulóját szeptemberben rendezik majd Finnországban, míg a tervek szerint a záró megmérettetést az orosz fővárosban, Moszkvában tartják. Július 10–11-én pedig Derekegyházán szerveznek erőemelő versenyt és bothúzó kupát, így Véró hazai környezetben mutathatja meg, mit tud.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában