Megtört Lionel Messi átka

2021.07.12. 07:40

Argentína nyerte a Copát

Munkatársunktól

Cuiabá, 2021. június 29. A 138-adszor válogatott argentin Lionel Messi (k), miután gólt rúgott a Copa America dél-amerikai labdarúgó-bajnokság csoportkörében játszott Argentína-Bolívia mérkõzésen a brazíliai Cuiabában 2021. június 28-án. MTI/AP/Bruna Prado

Forrás: MTI/AP/Bruna Prado

Fotó: Bruna Prado

A Brazília–Argentína párharcokhoz hűen ezúttal is parázs hangulatú mérkőzésen dőlt el a Copa América döntője, amelyben Lionel Messiék 1–0-s sikert arattak Tite csapata felett. Az argentinok ezzel tizenötödször értek oda a csúcsra, így beérték Uruguayt a trófea örökranglistáján.Di María bizonyult Argentína nyerőemberének a fináléban. De Paul pazar, tért ölelő labdáját Renan Lodi éppen a PSG játékosa elé vette át a 22. percben, a szélső pedig elegánsan emelte azt Ederson kapujába, 1–0. Később a brazilok Neymar vezérletével foggal-körömmel küzdöttek az egyenlítésért, ám végül Richarlison lesgólján kívül nem sikerült betalálniuk, így Argentína hódította el a Copa América serlegét.

A legjobb játékos díján Messi és Neymar osztozott, míg a legtöbb gólt a Barcelona klasszisa szerezte, aki első kupáját emelhette magasba a felnőttválogatott csapatkapitányaként.

Brazília–Argentína 0–1 (0–0)

Copa América, döntő. Rio de Janeiro, Maracana Stadion, 7800 néző.

Vezette: Ostojich (uruguayi)

Brazília: Ederson – Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Lodi (Emerson Royal, 76.) – Casemiro, Fred (Firmino, a szünetben) – Richarlison, Paquetá (Gabriel Barbosa, 76.), Everton (Vinícius Júnior, 63.) – Neymar.

Szövetségi kapitány: Tite.

Argentína: E. Martínez – Montiel, Romero (Pezzella, 79.), Otamendi, M. Acuna – De Paul, Paredes (G. Rodríguez, 64.), Lo Celso (Tagliafico, 63.) – Messi, Lautaro Martínez (N. González, 79.), Di María (E. Palacios, 79.).

Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

Gólszerző: Di María (22.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában