Helyi sport

2021.07.05. 11:10

Belga búcsú

Munkatársunktól

Nagyszerű színvonalú mérkőzésen búcsúztatta a végső győzelemre is esélyesnek tartott Belgiumot a Roberto Mancini által vezetett olasz labdarúgó-válogatott, miután Insigne vezetésével 2-1-re legyőzte a világranglista élén található vörös ördögöket, és bejutott az elődöntőbe.

Már az első olasz lehetőség gólt hozott a mérkőzésen, Bonucci volt eredményes, ám gólját érvénytelenítették. A 31. percben aztán már nem úszták meg a belgák, Vertonghen hibáját kihasználva Barella hagyott faképnél kép vörös mezes védőt, majd a kapuba tüzelt, 1-0. Ezután Insigne megduplázta az előnyt, remek cselek után talált be egy pazar csavarással.

Lukaku ugyan még büntetőből 2-1-re kozmetikázta az eredményt, de hiába volt több nagy lehetőségük az elszakadt bokaszalaggal játszott De Bruyneéknek, betalálniuk nem sikerült, a 2-1-es vereséggel pedig búcsúztak a tornától. Olaszország kedden 21 órától Spanyolországgal találkozik az elődöntőben.

Belgium 1 (1)

Olaszország 2 (2)

Negyeddöntő, München, Allianz Aréna, 12 984 néző. Vezette: Vincic (szlovén).

Belgium: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier (Chadli, 69.; Praet, 73.), Witsel, Tielemans (Mertens, 69.), T. Hazard – De Bruyne, R. Lukaku, Doku. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.

Olaszország: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Emerson, 79.) – Barella, Jorginho, Verratti (Cristante, 74.) – Chiesa (Rafael Tolói, 90+1.), Immobile (Belotti, 74.), L. Insigne (Berardi, 79.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini.

Gólszerzők: R. Lukaku (45+2. – 11-esből), ill. Barella (31.), L. Insigne (44.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában