Sok jó mérkőzésen rengeteg gól született, ez pedig emeli a sportág fényét

2021.07.09. 14:10

Ez az Eb pluszt adott a futballnak

Kialakult a döntő párosítása a labdarúgó-Európa-bajnokságon, Olaszország ellenfele Anglia lesz vasárnap 21 órától (élő: M4 Sport Tv) a londoni Wembley Stadionban. Az egykori szegedi NB I.-es labdarúgó, Major László szerint a torna két legjobb formában lévő csapata jutott be a fináléba.

Becsei Dávid

London, 2021. július 7. Harry Kane angol csapatkapitány a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság elõdöntõjében játszott Anglia-Dánia mérkõzésen a londoni Wembley stadionban 2021. július 7-én. MTI/AP Pool/Frank Augstein

Forrás: MTI/AP Pool/Frank Augstein

Fotó: Frank Augstein

Labdarúgás, EurópaOlaszország 1–1-es döntetlent játszott Spanyolországgal, majd a gól nélküli hosszabbítást követően 4–2-re megnyerte a tizenegyespárbajt, és bejutott a döntőbe, ahol a szintén ikszelő Anglia lesz az ellenfél. 1–1 után jött a ráadás Dánia ellen, majd egy vitatott körülmények között megítélt büntetőt lőhetett Kane. Schemeichel védett, a kipatta­nót viszont értékesítette az an­­gol támadó, döntőbe lőve ezzel válogatottját.– Egyértelmű, hogy a két legjobb formában lévő nemzeti csapat került be az Eb-döntőbe – hangsúlyozta lapunknak Major László, a KÉSZ-St. Mihály női labdarúgócsapatának szakmai igazgatója.

– Az olaszok a kedvenceim, nekik szurkolok. Az első két csoportmeccsük után ez gyorsan eldőlt. Sosem láttam még a válogatottjukat ilyen támadófutballt játszani. Bár Spanyolország labdabiztosabb volt ellenük az elődöntőben, megérdemelték a továbbjutást Bonucciék. Fiatalok még a spanyolok, a mentálisan erősebb gárda jutott tovább – folytatta az olasz–meccs értékelésével.

Az elődöntő szerda esti párharcában a szinte házigazdának tekinthető angolok fogadták a dánokat.

– Két szenzációs elődöntőt láthattunk, ez az Eb már biztosan pluszt adott a futballnak, hiszen sok jó meccset rendeztek, és rengeteg gól született. Az angoloknak az elmúlt húsz-harminc évben nem volt ilyen jó csapata, mondom ezt annak el­­lenére, hogy a Scholes, Lampard, Gerrard, Beckham alkotta középpályássorukat mindenki csodálta, de nem tudtak nyerni Eb-t vagy vb-t. A védelmük most nagyon jó, Harry Kane pedig egy igazi vezér. Ami a meccset illeti, én a dánoknak szurkoltam, de nem volt sok helyzetük, csak egy pazar szabadrúgásgólt szereztek. Összességében megérdemelten jutottak tovább a háromoroszlánosok – jelentette ki Major.

Hozzátette, az Eb-vel párhuzamosan folyó Copa Américán nagyon örül, hogy létrejött az álomdöntő a brazilok és az argentinok között. – Nekem Messi hatalmas kedvencem. Jó tornája van, lőtt négy gólt, gólpasszokat is osztott ki. Ismét megmutatták a dél-amerikaiak, hogy miért fontos láncszemei az európai klubcsapatoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában