Régóta várt verseny

2021.07.27. 12:16

Gardi Dominika egy hellyel maradt el a dobogótól

Munkatársunktól

Remekül hajrázott. Értékes részpontokat gyűjtött a 10 ezer méter utolsó szakaszain, így a 4. helyen zárt Gardi Dominika. Fotó: Carlos Marques

Hosszú ideje várt versenyen vehetett részt a magyar gyorsasági görkorcsolya-válogatott, amelyet két szombathelyi sportoló mellett a szegedi Tornádó Team hat görkorcsolyázója képvisel a Portugáliában található Canelas városában. Viszontagságos út után érkezett meg a nemzeti csapat a helyszínre, ahol a verseny során is komoly óvintézkedéseknek kell megfelelnie, ugyanis zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik a kiírást, valamint a nevezetteken és edzőiken naponta végeznek koronavírustesztet.

Remekül hajrázott. Értékes részpontokat gyűjtött a 10 ezer méter utolsó szakaszain, így a 4. helyen zárt Gardi Dominika.
Fotó: Carlos Marques

A három napon át tartó pályaversenyek befejeződtek, a magyarok pedig attól eltekintve, hogy a téthelyzetben való helytállás hiányával és a vírus miatti nehezített körülmények között készültek, szép eredményeket értek el.

Európa legjobbjai között is kiemelkedett a mieink közül a szegedi kiválóság, Gardi Dominika, aki egyébként nemrégen ünnepelte frissen megszerzett diplomáját. A 10 ezer méteres számban egy remek hajrával értékes részpontokat szerezve, nagyon szoros csatában végül épphogy csak lemaradt a dobogóról, a 4. helyet szerezte meg a kontinensviadalon.

A gyorsasági görkorcsolya-­Európa-bajnokság az utcai számokkal folytatódik, a verseny zárónapján pedig a mindig kiélezett perceket hozó 42 kilométeres, maratoni távval zárul majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában