Blonz futott a leggyorsabban

2021.07.28. 11:08

Ma útra kel a Mol-PICK Szeged, a szlovéniai Roglán edzőtáboroznak 10 napig

Csodálatosként jellemezte első szegedi napjait a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának egyik új igazolása, Alexander Blonz. A 21 éves balszélső már várja a roglai edzőtábort, ahol minél jobban meg szeretné ismerni csapatát a pályán és a magánéletben.

Becsei Dávid

Immár a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának teljes játékoskerete átesett az alapozást megelőző orvosi vizsgálatokon, valamint a Slobodan Acimov által vezényelt fizikai felméréseken. A hétfői csoportban az osztrák válogatott balszélső, Sebastian Frimmel bizonyult a legjobb futónak, míg kedd reggel a szintén balszélső, norvég válogatott Alexander Blonz bírta a legtovább a megpróbáltatásokat.

Roglán a kemény munka mellett a társak megismerése lesz a célja Blonznak (középen).
Fotó: Frank Yvette

–Néhány napja érkeztem Szegedre, jól érzem magam itt. Megismerkedtem a csapattársakkal és a szakmai stábbal, most már izgatottan várom a szlovéniai edzőtáborunkat. Tíz napig együtt leszünk, így megismerhetjük egymást jobban a pályán és azon kívül egyaránt – jegyezte meg Blonz. Hozzátette, a városból még keveset fedezett fel, de amit már látott Szegedből, az nagyon tetszett neki.

A délelőtti fizikai teszteken az egyik legjobban Blonz teljesített, a „futóversenyt” pedig az újszegedi sportcsarnok fülledt küzdőterén Mario Sostaric előtt nyerte, négy körrel megelőzve a szlovén jobbszélsőt.

– Még nem jutottam el odáig, hogy megkóstoljam a szegedi halászlevet, de már hallottam róla. Biztos vagyok benne, hogy a magyar srácok majd ebben is a segítségemre lesznek, és bemutatják a legfinomabb magyar ételeket – válaszolta arra a kérdésünkre a fárasztó edzés után és az ebéd előtt, hogy megismerte-e már a hagyományos magyar ételeket.

A norvég válogatott ma 9.15-től Argentínával játszik az olimpiai kézilabdatornán. Blonz honfitársai Brazíliát 27–24-re legyőzték, míg Spanyolországtól izgalmas összecsapáson 27–26-os vereséget szenvedtek.

– Nehéz mit mondani még az olimpiáról a csoportmérkőzések korai szakaszában. Eddig rendkívül szoros találkozókat láthattunk, de az eddig két meccset nyert Spanyolország messze eljuthat, mert kiváló kapusduójuk van. De elmondható ez szinte az összes európai csapatról, úgyhogy nem bocsátkoznék jóslatokba – zárta a beszélgetést Alexander Blonz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában