Gyorsasági görkorcsolya, Portugália

2021.07.30. 11:45

Másolat: Századok döntöttek

A pályaversenyek után az utcai futamokkal folytatódott a Portugáliában rendezett gyorsasági görkorcsolya Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott mezőnyét két szombathelyi induló mellett hatan képviselték a szegedi Tornádó Team egyesületéből.

Munkatársunktól

Gardi Dominika (elöl) és szombathelyi társa épphogy csak lemaradt a maratoni táv versenyének dobogós helyeiről. Fotó: Dixspixels

A fiatal Bíró Hanna remekül bizonyította tehetségét a kontinensviadalon is. A szegedi sportoló előbb nagyszerű, Európa-szintű időt ment 100 méteren, amellyel 5. helyezettként zárta a számot, majd az egykörös sprint döntőjéről egy hajszállal lemaradva, 6.-ként ért célba. A korábban a pályaversenyek során már egy 4. helyet begyűjtő Gardi Dominika Dávidként harcolt a Góliátok ellen az utcai számok során, amelyekben nem volt egyszerű dolga, hiszen a nagy létszámmal érkező ellenfelek hatékonyan dolgoztak össze ellene. 15 000 méter eliminációban a 6. pozícióban, míg a 10 000 méteres pontversenyben az 5. helyen zárt, majd ezt követte a kiírás zárószáma, a maratoni táv. Dominika ebben egy szombathelyi sportolóval kiegészülve szállt harcba, egymást segítve pedig végig remekül haladtak.

Gardi Dominika (elöl) és szombathelyi társa épphogy csak lemaradt a maratoni táv versenyének dobogós helyeiről.
Fotó: Dixspixels

A mindig nagy izgalmakat tartogató, embert próbáló hosszúságú megmérettetés vége ezúttal is körömrágósra sikeredett: a rendkívül sűrű befutóban a mieink húzták a rövidebbet, pár századmásodperccel a dobogósoktól lemaradva végül a 10. helyen haladtak át a célvonalon.

A szegedi görkorcsolyázóknak ezután sincs megállás, Bíró Hanna már Inzellben folytatja a tréningezést a jeges junior-világbajnokságra, míg Gardi Dominika nemsokára a Belgiumban tartandó Flanders Grand Prix-n áll rajthoz, ezzel folytatva a világbajnokságra és a világjátékokra való felkészülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában