Labdarúgás

2021.07.13. 14:33

Megint a büntetők

Kilencből hét. Ez a mérlege az angol labdarúgó-válogatottnak a nagy tornán elveszített büntetőpárbajokat tekintve.

Munkatársunktól

Kikéri magának Keane kritikáját. Jack Grealish állítása szerint szeretett volna tizenegyest rúgni. Fotó: MTI/EPA Pool/Frank Augstein

Fotó: Frank Augstein

Emlékezhetünk, hogy már a Dánia elleni elődöntőben is egy tizenegyes játszotta a főszerepet, mikor Sterling vitatható körülmények között terült el a tizenhatoson belül, a VAR pedig nem jelezte a játékvezetőnek, hogy vissza kellene nézni az esetet. Kane próbálkozhatott, és bár először kihagyta, a kipattanónál már nem hibázott, ezzel a góllal jutott a fináléba Southgate csapata.

A döntőben a fiatal csereem­berek, Rashford, Sancho és Saka elhibázott kísérleteivel, az olasz kapus, Donnarumma hárításai­val dőlt el, hogy Olaszország a 16. labdarúgó-Európa-bajnokság győztese, Anglia pedig 55 év után nem nyert újabb nagy trófeát. Természetesen Gareth Southgate magára vállalta a felelősséget a büntetőpárbaj kudarcáért, hiszen ő jelölte ki a tizenegyesrúgókat.

Ezzel szemben a Manchester United korábbi középpályása, az ír Roy Keane azon rutinosabb játékosokban látja a probléma okát, akik belementek, hogy a mindössze 19 éves, felnőtt tétmérkőzésen még soha életében tizenegyest nem rúgó Bukayo Saka rúgja a sorsdöntő lövést.

– Ha te vagy Sterling vagy Grealish, egyszerűen nem en­gedheted meg, hogy egy fiatal srác előtted végezze el a ti­­zenegyest. Sokkal nagyobb a tapasztalatuk, mint egy 19 éves, félénk tehetségnek. Sterling ku­­pákat nyert, ki kellett volna állnia, és el kellett volna vállalnia a lövést – fogalmazott a véleményét sohasem titkoló korábbi klasszis az ITV-nek.

Kikéri magának Keane kritikáját. Jack Grealish állítása szerint szeretett volna tizenegyest rúgni.
Fotó: MTI/EPA Pool/Frank Augstein

Keane nyilatkozatára az egyik érintett, a 25 éves Jack Grealish reakciója sem maradt el, közösségi oldalán azt válaszolta, hogy ő rúgni szeretett volna egy büntetőt, Southgate döntéseit pedig nem kérdőjelezi meg. Azt viszont kikéri magának, hogy nem vállalta volna a rúgást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában