Kemény feladatokra készülnek

2021.08.18. 10:56

A felkészülés második hetében jár a Naturtex-SZTE-Szedeák

Már három légiósával a fedélzeten készül a Naturtex-SZTE-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, tegnap ugyanis Keandre Cook is csatlakozott a társakhoz. A csapat egyik maradó magyarja, Bognár Kristóf elmondta, szükség lesz az előttük álló hetek munkájára, hiszen húzós hónap előtt állnak.

Vajgely Pál

Fotós: Kuklis István

Már több mint egy hete edzésbe álltak a Naturtex-SZTE-Szede­­ák kosárlabdázói: a bajnoki bronzérmes csapat tavalyi négy légiósa távozott, a klub pe­­­­dig egyelőre három külföldi játékost jelentett be érkezőként. A keddi tréningen már mindhárman részt vettek, mi­­után az amerikai Keandre Cook is megérkezett Szegedre, ugyanakkor az első héten még a magyar játékosokkal dolgozott a szakmai stáb.

– Kicsit összerázódtunk, visszatértünk a kosárlabdához, játszottunk is egy picit, de főleg aktivizáló, mobilizáló gyakorlatokat végeztünk, hogy megmozgassuk egy kicsit a berozsdásodott alkatrészeket azért, hogy ruganyosabbá váljunk. Hétfőn már futósabb edzések voltak, egyre keményedik a kondicionális része, hiszen szeptember végére ké­­szen kell állnunk. Egy hónap alatt tíz mérkőzést is játszhatunk, az pedig húzósnak ígérkezik – mutatott rá Bognár Kristóf arra, mi is vár rájuk a következő hónapban. A bajnokság ugyanis szeptember 22-én indul, két hazai bajnokit követően pedig a hónap utolsó napjaiban jöhet a EuroCup se­lejtezője.

Az erőcsatár kitért rá, sajnál­ják ugyan a távozóikat, de bízik abban, hogy az átalakult csapat is eredményes szezont produkálhat. Bognár tavaly szezon közben érkezett a klubhoz, és hamar beépült a szegediek rendszerébe: nyáron pedig to­­vábbi egy évre kötelezte el ma­­gát a Naturtexhez.

– Tavaly nagyon jól éreztem magam abban a négy hónapban, amit itt tölthettem, hiszen akkor már úgy jöttem ide, hogy hallottam, milyen hangulat övezi a csapatot. A magyar mag nagyjából megmaradt, így adott volt, hogy a hangulat nem változik. Az első hét is megmutatta, az érkezők hamar beilleszkedtek, hasonlóan nyitott és közvetlen emberek, mint akik eddig itt voltak – zárta Bognár Kristóf.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában