Két edzőtábor választja el őket a válogatottól

2021.08.28. 12:04

Egyre közelebb

Folytatódtak a magyar amerikaifutball-válogatott összetartásai, amelyeken három szegedi játékos vett részt. Hansel Botondot, Leszkován Ádámot és Vadlövő Pétert két összetartás választja el a végleges kerettől.

Tóth Alex

Amerikaifutball, BudapestSzeptember 12-én Izraellel, majd októberben Törökországgal mér­­kőzik meg a magyar amerikaifutball-válogatott, a csapat játékoskerete pedig körvonalazódni látszik. Mindössze egy egynapos összetartás vasárnap, és egy kétnapos a jövő hétvégén, és kiderül, a Csongrád-Csanád megyei amerikaifutball-csapat, a CFS Guardians három résztvevő tagjának sikerül-e bejutnia a végleges meccskeretbe.

Korábban lapunknak Leszkován Ádám számolt be a megyei játékosok tapasztalatairól, és akkor elmondta, mindhárom Guardians-játékos túlélte az első keretszűkítést. Azóta egy négynapos edzőtábor zajlott le, amelyről az Őrzők másik két futballistáját, Hansel Botondot és Vadlövő Pétert kérdeztük.

– Az első dolog, ami feltűnt, az a ligák közti különbség. Az ország legjobbjaival készülhettünk, és ez elég nagy váltás volt, de gyorsan hozzászoktunk a sebességükhöz és a játékintelligenciájukhoz – kezdte Hansel Botond.

– Ami még tetszett, hogy sokkal bonyolultabb volt a játék taktikailag, és ezzel már rengeteget gazdagodtunk, nagyon sok tapasztalatot szereztünk. Ha­­talmas előrelépés, hogy idáig eljutottam, fel tudtam térképezni a saját tudásomat. Egy éve játszom cornerbackként, ennek tükrében még büszkébbé tesz, hogy a válogatottal készülhetek – összegezte tapasztalatait.

Vadlövő Péter elmondta, nagy feladat volt a ritmus felvétele a legjobbakkal, illetve tartani a feszített tempót, hiszen négy nap alatt nyolcszor is tréningeztek.

– Büszke vagyok arra, hogy végigcsináltam a nyolc edzést úgy, hogy az ország legjobbjai­val együtt és velük szemben szerepeltünk – emelte ki Vadlövő. Mindkét szegedi játékos elmondta, nagyon szeretnének a végleges keretbe jutni. Ha nem sikerül, akkor sem élik meg csalódásként, hiszen már azzal nagy szakmai fejlődésen mentek keresztül, hogy az összetartásokon ott lehettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában