Bravúros úszás

2021.08.04. 12:18

Erőn felül teljesített a szegedi Olasz Anna az olimpián

Ha már az első nyolc között végez, eléri célját. Így vágott bele a Haász SZUE szegedi nyílvízi úszóklasszisa, Olasz Anna a tokiói olimpia 10 kilométeres számába, amelyen végül óriási teljesítménnyel a negyedik helyen csapott célba.

T.A.

A negyedikként végzett Olasz Anna mosollyal az arcán szállt partra az embert próbáló verseny után.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szinte az utolsó méterekig harcban volt az éremért a szegedi Olasz Anna a tokiói ötkarikás játékokon rendezett női nyíltvízi úszás 10 kilométeres futamában, amelyben végül a brazil Ana Marcela Cunha, a holland Sharon van Rouwendaal és az ausztrál Kareena Lee mögött a negyedik helyen ért célba. A Haász SZUE kiválósága ezzel bőven túlszárnyalta előzetesen kitűzött célját, hiszen úgy utazott a japán fővárosba, hogy ha a legjobb nyolc között végez, már elégedett lesz.

A negyedikként végzett Olasz Anna mosollyal az arcán szállt partra az embert próbáló verseny után.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Olasz Anna sokáig a többi versenyzőtől már korábban ellépett az élboly végén, a nyolcadik pozícióban úszott, majd egy remekül időzített tempóváltással felküzdötte magát a negyedik helyre. Az éremszerzésre már nem maradt ereje, 2.3 másodperccel végzett a harmadik ausztrál rivális mögött, de szemernyi csalódottság sem látszott rajta a versenyszám végeztével, a megszokott, mosolygós Olasz Anna szállt ki a partra.

– Nagyon meleg volt, ezért a ritmusváltások és az előzések nehezek voltak, eleve tempót úszni sem volt könnyű, illetve a verekedést is jobban megéreztük. Az utolsó kör előtt még reménykedtem, hogy kijövünk itatni, de nem jöttünk, közben pedig mutatták, hogy nyolcadik vagyok. Ettől egy kicsit megnyugodtam, mert előzetesen azt a célt tűztem ki, hogy az első nyolc között végezzek

– nyilatkozott a verseny után az MTI-nek, majd kitért rá, úszás közben észlelte az ellenfeleken, hogy fáradnak, emiatt is tudott előzni.

– Motivált, hogy le tudom őket hagyni, és nem az van, hogy nekem kell előre menekülnöm, mert jönnek mögöttem. Abból a szempontból nehéz úszás volt ez, hogy végig fájt, de általában minden 10 kilométer után úgy jövünk ki a vízből, hogy ez volt a legnehezebb versenyünk

– fogalmazott a hatalmas eredményt elért szegedi úszó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában