Mindkét megyei csapat az NB III.-ból kapott ellenfelet az augusztus végén esedékes 2. fordulóra

2021.08.12. 12:51

Hazai pályán játszhatnak a kupában

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a MOL Magyar kupa következő fordulójának sorsolását. Az első körből továbbjutott két Csongrád-Csanád megyei csapat egyaránt harmadosztályú csapatokkal találkozik majd.

Munkatársunktól

Az SZVSE a Dabas-Gyón ellen játszhat a kupában. Archív fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Labdarúgás, Csongrád-Csanád megyeMindkét megyei labdarúgócsapat hazai pályán szerepelhet a MOL Magyar kupa második fordulójában: derült ki a tegnap a Magyar Labdarúgó Szövetségben megtartott sorsoláson.Akárcsak az előző körben, a csapatokat most is területi alapon osztották fel, így már a sorsolás előtt ismert volt, hogy mely gárdák közül kerülhet ki a két érintett megyei alakulat, az SZVSE és a Hódmezővásárhelyi FC ellenfele. Nos, végül mindkét csapat az NB III.-ból kapott ellenfelet.

Az SZVSE a Füzesgyarmat búcsúztatása után a harmadosztály Közép-csoportjában érdekelt Dabas-Gyónt fogadhatja majd, míg a HFC-re egy bajnokságbeli ellenfél, az ESMTK vár majd.

Utóbbi párharc érdekessége, hogy a kupameccs után egy héttel, szeptember 4-én a bajnokságban is találkozik a két csapat, és akkor is a HFC lesz a pályaválasztó. A Dabas-Gyón a megyei I. osztályú Kiskőröst, az ESMTK pedig a szintén megyeegyes Szarvast búcsúztatta az előző fordulóban.

Az SZVSE a Dabas-Gyón ellen játszhat a kupában.
Archív fotó: Frank Yvette

A párosítások tekintetében minden esetben az alacsonyabb osztályú csapat játszhat otthon, amennyiben pedig két azonos osztálybeli csapat találkozik, akkor az a csapat játszhat otthon, amely az első fordulóban idegenben lépett pályára. Ilyen szempontból a HFC-nek szerencséje volt, mert bár ebben a két mutatóban egyezett az ESMTK-val, de a vásárhelyiek neve került elő előbb, így majd a fővárosi csapatnak kell utaznia.

A mérkőzéseket augusztus 28–29-én rendezik majd, és akárcsak az előző körben, itt is egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. Amennyiben döntetlennel érne véget a 90 perc, akkor kétszer 15 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások döntenek a továbbjutásról. A 32 továbbjutójához a 3. körben csatlakoznak az NB II.-es és NB I.-es együttesek, utóbbiak kiemeltek lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában