Tokió bajnokai Algyőn jártak

2021.08.11. 20:28

Díszpolgári címre terjesztik fel Kopasz Bálintot Algyőn – Galéria

Az algyői szabadstrand tokiói hősöket fogadott: a település szülöttje, a K1 1000 méter olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint, az edző-édesanya Demeter Irén, valamint az MVM Szeged kajakosa, Kárász Anna látogatta meg az éppen itt letáborozó vízivándortábor résztvevőit, és tartott egyben olimpiai beszámolót.

Mádi József

Algyő – 2021.08.11. A szabadstrandon fogadták a tokiói bajnokokat. Kopasz Bálint és edző-édesanya Demeter Irén, valamint az MVM Szeged kajakos, Kárász Anna látogatta meg a VíziVándor tábor résztvevőit, és tartottak olimpiai beszámolót. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Algyő ünnepre készült szerdán kora délután. A település a helyi származású, immár olimpiai bajnok Kopasz Bálintot és edző-édesanyját, Demeter Irént köszöntötte a Tisza-parti Tiszavirág Szabadstrandon. Ráadásként az útjuk közben éppen itt lesátorozó Vajda Attila Regionális Akadémia vízivándortábor résztvevőit meglátogatta Tokió másik olimpiai elsője, az MVM Szeged kajakosa, Kárász Anna is – a résztvevők rögtön három bajnokkal találkozhattak.

Eggyel a soraikban, hiszen Vajda is helyet foglalt a nézőtéren, majd színpadra is került, kettővel pedig a pódiumon.

A szervezők munkája révén a rendezett part közelében elkészült a színpad, valamint több sor pad is, ám délután öt óra körül mindenki az eget kezdte kémlelni. Nem, nem onnan jöttek a várt vendégek, hanem az esőfelhők gyülekeztek. Nagyjából fél hatkor kezdett el csendesedni az egyébként várt égi áldás, majd elállt, így az esemény a jelzett 18 órási időpontban el is kezdődhetett.

Először hatalmas taps kíséretében Algyő szülöttje, Kopasz érkezett a színpadhoz, miközben hallatszott a tokiói K1 1000 méter döntőjének hangfelvétele. Nem sokkal ezután megérkezett az anyuka és edző, Demeter Irén is.

– A verseny is hosszú volt, nemcsak ez a felvétel. Most élveztem ezt az ezer métert. Nem szeretek kikapni, és a második, elvesztett válogató második helye, annak tapasztalata is kellett ahhoz, hogy aranyérmet szerezzek Japánban

– mondta Kopasz.

Algyő polgármestere, Molnár Áron rövid beszéde után ajándékozás következett, majd egy bejelentés:

Kopasz Bálintot díszpolgári címre terjesztik fel.

– Anyukaként próbáltam nem nézni a döntőt, de azért az edző kibújt belőlem, és oda-oda pillantottam a versenyre. A nemzetközi edzőkollégák folyamatosan közvetítették felém, mi történik, mekkora az előny, hogyan áll Bálint. Aztán a végén kiderült, én vagyok az édesanya, és akkor nagyon megható volt a külföldiekkel az összeborulás és az öröm – mondta Demeter Irén.

Idő közben az MVM Szeged kajakosa, Kárász Anna is megérkezett (vele pénteki számunkban egy hosszabb interjút olvashatnak – a szerk.), aki K4 500 méteren szerzett aranyérmet.

– A döntőben sok minden átfutott az agyamon, de szinte rögtön gondoltam az edzőmre, Kovács Lászlóra is, aki sajnos nem volt velem. Pont tíz éve jutottam el először felnőtt versenyre, ez nagyon hosszú idő, de minden siker és kudarc után folytatni, küzdeni kell, mert van eredménye – nyilatkozta Kárász.

Kérdések, fotók, aláírások – így telt el a kora este további része. Tokió hősei közénk jöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában