Fiú vízilabda

2021.08.06. 11:19

Két győzelemmel kezdett az SZVPS az utánpótlás magyar kupában

Két győzelemmel indította a Fiú Utánpótlás Nyári Magyar Kupa 2021-es küzdelmeit a Szegedi Vízipóló Suli. Az ifjúsági és a serdülőcsapat is legyőzte a Szolnokot hazai medencében, a Tiszavirág Sport­uszodában, ma pedig már Budapesten játszanak.

Munkatársunktól

Juházs Zsolt (a parton) büszke a csapataira. Archív Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

A nyári felkészülés egyik erőpróbája is lehet a fiú utánpótlás vízilabda magyar kupa, amelynek B csoportjában a Szolnok ellen kezdtek az SZVPS gyermek-, serdülő- és ifjúsági csapatai. Utóbbi kettő ráadásul győzelemmel kezdte a szezont a szegedi Tiszavirág Sportuszodában.

– Büszke vagyok mindkét csapatra. A serdülőknél kicsit teszteltem a fiúkat, hogy mire lehetnek majd képesek a bajnoki szezonban. Egy erős, kimondottan jó képességű ellenféllel szemben nagyszerűen játszottunk

– jegyezte meg a klubhonlapon Juhász Zsolt, a két győztes korosztály edzője, mivel Lehmann István a korosztályos válogatottnál dolgozott éppen.

Juházs Zsolt (a parton) büszke a csapataira. Archív Fotó: Török János

– Mindig mondom, hogy a kemény munka meghozza az eredményt. Továbbra is alázattal kell dolgoznunk, az út elején járunk, de a lényeg, hogy jó úton megyünk. Az ifik is kitettek magukért, méghozzá azért, mert jóval fiatalabb volt a csapatunk, mint a riválisunké, hiszen nyolc serdülő korosztályú játékos is harcba szállt. Ügyesen és szépen játszottunk, elégedett voltam mindenkivel, erre mindenképpen lehet majd építeni, de nem szabad hátradőlni, dolgozni, dolgozni, dolgozni kell tovább – nyilatkozta Juhász Zsolt.

Ma már jön a következő feladat mindhárom szegedi csapatnak, ugyanis az YBL vendégei lesznek a Komjádi uszodában. Ugyanebben a csoportban ma kezdi meg szereplését a Legrand Szentes, a Kurca-partiak 11 órától, 12.15-től és 13.30-tól a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában fogadják a Szolnokot.

Eredmények, magyar kupa, B csoport, 1. forduló, gyermek korosztály:

SZVPS–Szolnok 8–14 (3–3, 3–3, 0–5, 2–3).

Serdülő: SZVPS–Szolnok 14–10 (3–1, 1–2, 5–2, 5–5).

Ifjúságiak: SZVPS–Szolnok 12–9 (5–2, 3–3, 1–0, 3–4).

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában