Hárman térhettek haza arannyal

2021.08.25. 12:40

Kunstár Simon, valamint Molnár Orsolya és Farsang Dorka is győzött Trebonban

Az MVM Szeged három versenyzője is aranyéremmel térhetett haza a csehországi Trebonban rendezett evezős olimpiai reménységek versenyéről: az ifjúságiaknál Kunstár Simon egy, míg a serdülőknél Molnár Orsolya és Farsang Dorka két számban nyert.

munkatársunktól

Boldog győztesek. Molnár Orsolya (balról) és Farsang Dorka az orv-aranyéremmel. Fotó: MVM SZeged

Három arany- és egy ezüstérmet szereztek az MVM Szeged VE evezősei a csehországi Trebonban rendezett olimpiai reménységek versenyén, amelyen a visegrádi országok vettek részt. Így a házigazdán kívül Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, valamint meghívottként Ausztria korosztályos tehetségei álltak rajthoz.Serdülő egypárban az ifjúsági világbajnokságon 7. Kunstár Simon győzött, míg Molnár Orsolya és Farsang Dorka két számban is felállhatott a dobogó legfelső fokára: serdülő kettesben és a serdülő nyolcas tagjaiként is.

Boldog győztesek. Molnár Orsolya (balról) és Farsang Dorka az orv-aranyéremmel.
Fotó: MVM SZeged

Az MVM Szeged VE tehetségei közül Hajdú Márton és Pálka Bálint egy-egy ezüst­érmet nyert az orv-n: mindketten tagjai voltak a serdülő kormányos négypárnak. Ezenkívül még jutott nekik egy értékes negyedik hely is a kormányos nyolcassal.

A magyar küldöttség összesen kilenc arany- és négy ezüst­érmet szerzett a csehországi viadalon, és megnyerte az összetett, a férfi és a női pontversenyt is.

Az MVM Szeged VE orv-­eredményei, elsők: Kunstár Simon (serdülő egypár), Molnár Orsolya, Farsang Dorka (serdülő kettes), Molnár Orsolya, Farsang Dorka (mindkettő MVM Szeged VE), Majsa Klaudia, Madar Márta, Bencsics Hella, Győri Alexandra, Holpert Eszter, Németh Panna, Kovács Eszter (GYAC, Szolnok, serdülő nyolcas). Másodikok: Hajdú Márton, Pálka Bálint (mindkettő MVM Szeged VE), Tóth Rómeó, Tóth Dániel, Lénárt Máté (mind GYAC, serdülő kormányos négyes). Negyedikek: Hajdú Márton, Pálka Bálint (MVM Szeged VE), Tóth Rómeó, Tóth Dániel, Lénárt Máté, Varga Patrik, Demkó Mátyás, Kalmár Áron, Mészáros Levente, serdülő nyolcas).

Értékes bronzérem

Értékes bronzéremmel térhetett haza az MVM Szegedi VE együttese a Bécsben rendezett nemzetközi kajakpóló tornáról. Madár Valentina együttese négy győzelemmel (a Nagymarost kétszer is legyőzte) és egy vereséggel zárta az osztrák fővárosban rendezett kupát, így a harmadik helyen végzett.

Az MVM Szeged VE eredményei, csoportmeccsek: MVM Szeged VE–Nagymaros 7:4, MVM Szeged VE–Bécs 9:1, MVM Szeged VE–Prága 6:2.

Elődöntő: MVM Szeged VE–Bécs U18 3:4.

A harmadik helyért: MVM Szeged VE–Nagymaros 6:1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában