Érdekes verseny

2021.08.17. 11:13

Márton Anita csak a pozitívumokra gondol

A benne maradt 40 centimétert sajnálja, de ettől eltekintve próbálja az olimpia pozitív részeit elraktározni magában Márton Anita, aki lapunk érdeklődésére elmondta: képes büszke lenni magára.

T. A.

Tokió, 2021. július 30. Márton Anita, a nõi súlylökés selejtezõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Olimpiai Stadionban 2021. július 30-án.

Forrás: Archív fotó

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Súlylökés, TokióEgy országot tett büszkévé a szegedi születésű súlylökő olimpikon, Márton Anita, aki fél évvel első gyermeke, Luca születése után, egy rendkívül feszített ütemű, rövid felkészülést, valamint egy térdműtétet követően vett részt a tokiói ötkarikás játékokon, amelynek selejtezőjében elért 17.59 méteres eredményével végül nem jutott be a döntőbe, a 21. helyen zárta a versenyt.

Csupán egy országos bajnoksággal a háta mögött vágott bele a japán fővárosban zajló küzdelmekbe, amelyen a 18 méteres határt tűzte ki célul maga elé. Márton Anita a selejtező után kicsit csalódott volt, ám mint mindig, most is a pozitív élményekből merít erőt.

– Egy picivel, egészen pontosan 40 centivel lehetett volna jobb, ebben reménykedtem, de sajnos ennyi benne maradt. Mindent összevetve büszke tudok lenni magamra, hiszen rövid idő alatt sikerült visszajönnöm – fogalmazott a riói olimpia bronz­érmese.

– Érdekes verseny volt, olyan nevek is kiestek, akikre nem számítottunk. Akadt például olyan versenyző, akire előzetesen úgy számoltunk, hogy érmet szerez majd, ám kiesett, illetve a 18.80-as döntős szint is meglepetésként ért – tette hozzá.

A magyar atlétika egyetlen világbajnoka elmondta, előzetesen sokkal szigorúbb körülményekre számítottak.

– Ott voltunk egy gyönyörű, 60 ezer férőhelyes stadionban, amelyben körülbelül 200 ember alkotta a közönséget. Ha ezt vesszük alapul, akkor az első, 2012-es londoni olimpiámhoz hasonlítva hatalmas a különbség, hiszen ott egy 80 ezer férőhelyes, telt házas arénában versenyeztünk, ahol szinte semmit sem lehetett hallani. Nagyon nagy szigorúságra készültünk, de több magyar versenyzővel is találkoztunk, mindenki közvetlen és kedves volt egymással. Ezt szuper volt megélni, szurkoltunk egymásnak – zárta az élménybeszámolóját Márton Anita, akire sűrű időszak vár, az elkövetkezendő hetekben négy versenyen is szoríthatunk majd érte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában