Négy szegedi volt érdekelt a hetedik helyen végzett ifjúsági nyolcasban

2021.08.18. 16:52

Megnyerték a vb B döntőjét

Négy szegedi is tagja volt a bulgáriai Plovdivban rendezett ifjúsági evezős-világbajnokságon a B döntőt megnyert férfi nyolcasnak.

M. J.

Bulgáriában Plovdiv adott ott­­hont az evezősök ifjúsági vi­lágbajnokságának. A magyar válogatott összesen három egységgel vett részt az eseményen, így indult a férfi és a női négypárevezős hajó, valamint a férfi nyolcas.Utóbbiban négy szegedi kapott helyet: Kunstár Simon, Kósa András, Kovács Sándor, valamint a kormányos Szabó Zétény József (további tagok: Sarkadi-Nagy Nimród, Árvai Péter, Gosztola Balázs, Belán Bendegúz, Nagyszokolyai Áron, az egység edzője a szegedi Dani Zsolt). A mieink az előfutamban a németek és a fehéroroszok mögött viharzottak be a célba, megelőzve a románok és a csehek csapatát. A favorit és későbbi győztes németekkel 1000 méterig egálban voltak, végül csak négy és fél másodpercet kaptak tőlük. A reményfutamban aztán sajnos a románok és az olaszok is bedarálták a mieinket, így az egységnek nem sikerült az A döntőbe jutás.

A B döntőben aztán már nem volt vita, hiszen a Dani Zsolt által felkészített nyolcas a csehek és ukránok előtt jelentős előnnyel az első helyen ért célba, így összesítésben a hetedik helyet szerezte meg.

– Jó lett volna, ha be­­csú­szunk a hatodik helyre, így az A döntőbe, de erős volt a mezőny, és így értékes ez a pozíció. Ott vagyunk a nagy nemzetek mögött, felzárkóztunk mögéjük, ezt jó volt megélni – nyilatkozta Dani Zsolt.

A szezonból hátralévő időszakban még van bőven feladat az evezősök előtt, hiszen szeptember első hétvégéjén U23-as Európa-bajnokság lesz Lengyelországban, oda három MVM Szeged-versenyző megy. Király Csaba és Király Miklós a négyesben szerepel két csepeli társsal, míg Szabó Gábor négypárban lesz érdekelt majd. Október elején pedig ifjúsági Európa-bajnokság lesz Münchenben, ahova a nyolcassal mehet megint.

És végül a harmadik esemény, amelyen szintén lesznek szegediek: az olimpiai reménységek versenyének Csehország ad otthont, az induló Tisza-partiak: egypárban Kunstár Si­­mon, női kettesben Molnár Or­­solya és Farsang Dorka, míg a kormányos négyesben két szegedi ül, Hajdú Márton és Pálka Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában