Pompásan indult a labdarúgó NB I. a Paksi FC forráskúti csatárjának, Ádám Martinnak

2021.08.18. 18:00

Minden meccshez hozzátett

Három meccs, egy gólpassz és két rúgott gól. Ádám Martin, az NB I.-es Paksi FC forráskúti csatára remek rajtot vett a bajnokság első három találkozóján, és bízik benne, hogy a továbbiakban is gólokkal, gólpasszokkal hálálhatja meg Bognár György bizalmát.

Tóth Alex

Paks 20210814 Labdarúgás 2021 NBI NB1 OTP Bank Liga Paks Debrecen DVSc Fotó Földi Imre Nemzeti Sport csapat Ádám Martin

Fotó: Földi Imre

Egy assziszt a Mezőkövesd el­­len 3–2-re elveszített nyitómeccsen, majd egyaránt egy-egy gól a Puskás Akadémia elleni 6–1-es idegenbeli siker, és a Debrecennel vívott 3–3-as döntetlennel végződő összecsapás alkalmával. Ez a mérleg áll a mindhárom párharcon a Paksi FC kezdő tizenegyében helyet kapó forráskúti támadó, Ádám Martin neve mellett, aki egyelőre maradéktalanul elégedett saját teljesítményével.

– Elég jól sikerült a felkészülés, hála istennek végigcsináltam, nem hagytam ki egy edzést sem.

Szerencsére már ott is jöttek a gólok, úgyhogy a forma megmaradt a szezonrajtra is. Próbálom ezt minél tovább fenntartani, és bízom benne, hogy további találatokkal segíthetem a csapatot – kezdte a Délmagyarországnak az atomvárosi együttes 16-os me­­­zében szereplő csatára.

– Jól érzem magam, egyébként sem vagyok az az elégedetlen típus. Az elmúlt szezonban többször csereként kaptam lehetőséget, de abban is azt tartottam fontosnak, hogy játszottam. Úgy, mint akkor, most is számít rám a mester, ennek pedig nagyon örülök – fogalmazott Ádám Martin.

A forráskúti futballista az előző idényben 28 NB I.-es mérkőzésen kapott szerepet, amelyek közül 13-szor kezdett, 15-ször pedig a cserepadról szállt be, fellépésein összesen 8 találatig jutott a bajnokságban. A 2021–2022-es szezon el­­ső három körében egyaránt a kezdőben számolt vele Bognár György vezetőedző, Ádám pedig jól sáfárkodott a lehetőségeivel. Elárulta, taktikailag nincs változás a játékával kapcsolatban.

– Amióta Bognár György az edző, nekem az a feladatom, hogy a kapu előtti szituációkat megoldjam, illetve a felrúgott labdákat megtartsam, ez a szerepköröm. Ha a csapat jól szerepel, akkor az egyéni teljesítmény is jó lesz, ezt vallom – foglalta össze a már 2 gólnál járó csatár.

Ádám elmondta, nem tartja magát olyan játékosnak, aki sokat foglalkozna a számokkal, nem szokása a szezonok előtt mennyiségbeli célt kitűzni a találatokat illetően. Ahogy fo­­galmazott, mindig az adott mér­­kőzésből próbálja kihozni a legtöbbet, csapatszinten pedig úgy érzi, törekedniük kell, hogy minél kevesebb gólt kapjanak a bajnokság további részében.

– A rúgott gólokkal nem volt soha probléma, de sajnos kapjuk is őket. Ebben a viszonylag nyílt játékban benne vannak a sikeres kontrák, azt gondolom, hogy ez velejárója a magas letámadásnak – vélte, és zárásként hangsúlyozta, úgy érzi, nagyon sok tartalék van még a paksi csapatban, nagyszerű idényre számít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában