K-2 1000 méteren

2021.08.05. 06:35

Nádas és Kopasz negyedikek lettek

Nádas Bence, Kopasz Bálint duó hatalmas csatában a negyedik helyen végzett a kajak kettesek 1000 méteres versenyében a tokiói olimpián. A szám másik magyar indulója, a Béke Kornél, Varga Ádám kettős a B döntőben fejezte be a szereplését és összesítésben a 12. helyen zárt.

delmagyar.hu

Tokió, 2021. augusztus 5. Nádas Bence (b) és Kopasz Bálint a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének középfutamában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én. A magyar duó futamában a második lett és bejutott a döntõbe. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Nádas és a keddi egyéni versenyben aranyérmes Kopasz közvetlenül az ötkarikás játékok előtt ült csak össze, ennek ellenére remekül teljesített az elő- és középfutamban, így a magyar tábor a rajt előtt titkon egy újabb éremben reménykedett.

A döntőben a világbajnoki címvédő és idén Európa-bajnok német Max Hoff, Jacob Schopf duón kívül egy-egy cseh, fehérorosz, új-zélandi, ausztrál, kínai és spanyol hajó volt az ellenfelük. A németek és az ausztrálok kezdtek a legjobban, de velük tartottak a magyarok is, akik 500 méternél a második helyen haladtak az ausztrálok mögött. A táv második felében a németek és az ausztrálok különcsatát vívtak az aranyért – végül előbbiek, Jean van der Westhuyzen és Thomas Green diadalmaskodtak -, Nádasék pedig a dobogóért harcoltak, de végül az egyes pályán „besurranó” csehek, Josef Dostal és Radek Slouf megelőzték őket.

A 25 éves, szegedi Nádasnak ez pályafutása legnagyobb sikere. A győriek 24 éves sportolója, Kopasz pedig az aranyérem mellett egy újabb pontszerző helynek örülhet.

Eredmény:

férfi K-2 1000 m, olimpiai bajnok:

-----------------------------------

Jean van der Westhuyzen, Thomas Green (Ausztrália) 3:15.280

2. Max Hoff, Jacob Schopf (Németország) 3:15.584

3. Josef Dostal, Radek Slouf (Csehország) 3:16.106

4. NÁDAS BENCE, KOPASZ BÁLINT (MAGYARORSZÁG) 3:16.535

...12. (a B döntőben 4.) BÉKE KORNÉL, VARGA ÁDÁM (MAGYARORSZÁG)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában