Végéhez ért az edzőtáboruk

2021.08.17. 18:32

Remek hangulatban teltek a Vásárhelyi Kosársuli és a Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub közös napjai

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül együtt készülhettek a hódmezővásárhelyi és a szabadkai fiatal kosárlabdázók, értékes tapasztalatokkal zárták a közös edzőtábort.

Munkatársunktól

Napi több edzés várt a Vásárhelyi Kosársuli és a Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub 2006 és 2009 között született fiatal kosárlabdázóira, akik augusztus 8. és 14. között közös edzőtáborban vettek részt Hódmezővásárhelyen. A tehetséges növendékek a CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projekt keretén belül kaptak lehetőséget a közös gyakorlásra, amely kiválóan sikerült.Mindent egybevetve 52 sportoló és edző részvételével zajlott le a tábor, amelynek csúcspontja a csütörtöki napra esett, mikor két edzőmérkőzésen mérhették össze tudásukat a fiatalok, és hasznosíthatták játék közben a megtanult újdonságokat.

A készülés napjaiban a Szabadkáról érkezők a kosárlabdázás mellett lehetőséget kaptak, hogy megismerkedjenek a hódmezővásárhelyi kultúrával, illetve a város nevezetességeit is megnézhették, így minden szempontból hasznosan teltek a közös napok.

 

A programról

A részt vevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség. A program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja.

Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, és hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában