Kosárlabda

2021.08.10. 12:16

Segítik egymást

Hétfőn rendezték meg a „CB basket A to Z”, határon átnyúló sportprojekt nyitórendezvényét.

Munkatársunktól

Fotó: Kovács Erika

A programban két sportszervezet, a Vásárhelyi Kosársuli SE mint vezető kedvezményezett és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub vesz részt.

A projekt fő célja, hogy közös sport- és szabadidős rendezvények szervezésével elősegítse a határ menti régió fiatal lakossága együttműködését.

A projekt forrásösszege 191,2 ezer euró, amiből az európai uniós hozzájárulás 162,2 ezer euró.

A 2022. május 31-ig tartó projektet Szabó Attila, a Vásárhelyi Kosársuli elnöke és Jovan Sirovina, a Spartak elnöke mutatták be. Szabó Attila hangsúlyozta, már a második uniós projektben dolgoznak együtt a szabadkaiakkal. Jovan Sirovina arról beszélt, biztos abban, hogy a két klub játékosai és sportvezetői is sokat tanulnak majd egymástól a közös rendezvényeken.

Vuk Pablovic, a Vásárhelyi Kosársuli SE projektmenedzsere bejelentette, jövő tavaszig a határon innen és túl kosárlabda-­bajnokságokat szerveznek a 10 és 18 év közötti fiataloknak, emellett szemináriumokat, közös edzőtáborokat és nyaralásokat.

A projekt részeként felmérik a résztvevők egészségi állapotát, valamint esélyegyenlőségi napot is rendeznek.

A CB Basket A to Z projekt részeként vasárnap 24 fiatal kosaras és 2 edző érkezett Szabadkáról Vásárhelyre. Még aznap megkezdődött a Kosársuli és a Spartak közös, egyhetes edzőtábora is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában